r
Nosalty Logó

Kenyérlángos Icus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kenyérlángos Icus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2316 micro
  • β-crypt
    694 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8364.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    5763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    741 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9266 micro
  • β-crypt
    2775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 4192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba beleszórjuka lisztet, és közepébe mélyedést csinálunk, ebbe belemorzsoljukaz élesztőt, cukrot,majd langyos vízzel picit összekeverjük,és hagyjukmegkelni.
  2. Mikor megkelt, hozzáadjuka sót és a maradék vizet, jól kidolgozzukkézzel, és letakarva egy fél órát kelesztjük. Nem baj, ha többet is pihen.
  3. Amíg pihen, elkészítjüka rávalókat. Felkockázzuka sonkát, szalonnát, virslit, paprikát, a hagymát nagy karikákra vágjuk,és egyesével szétszedjük. Serpenyőbe teszünk mindent a hagyma és a paprika kivételével,és a szalonna zsírján megpirítjuk,majd kiszedjük. A visszamaradt zsírba beledobjuka hagymakarikákat, és megkaramellizáljuk, mikor majdnem kész, rádobjuka paprika kockákat isés a fokhagymát, és kicsit átforgatjuk.
  4. A megkelt tésztát két közepes méretű tepsi lisztezett hátuljára kinyújtjuk,rákenjüka tejfölt, rápakoljuka sonkát, hagymát és a többi rávalót, és meglocsoljuka tetejét tejföllel, és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12804
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálam ez a mennyiség az alap 4 fő részére.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...