Kenyérlángos Icus konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
5 kcal
-
125g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A tetejére
-
38g sonka52 kcal
-
246 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
37 kcal
-
25g virsli67 kcal
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
500g víz0 kcal
-
8g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tetejére
-
150g sonka207 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
180g fehér hagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
147 kcal
-
100g virsli269 kcal
Összesen
4192
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
19.1g finomliszt69 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
19.1g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
A tetejére
-
5.7g sonka8 kcal
-
5.7g kolozsvári szalonna37 kcal
-
6.9g fehér hagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
11.4g tejföl23 kcal
-
6 kcal
-
3.8g virsli10 kcal
Összesen
159
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2091.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 1441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 389 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2316 micro
-
β-crypt 694 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 199.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8364.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1338 mg
-
Nátrium 5763 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1556.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1344 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 741 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 9266 micro
-
β-crypt 2775 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
4192
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
2 kávéskanál só
-
2 dkg cukor
A tetejére
-
2 közepes db fehér hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
10 dkg virsli
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba beleszórjuka lisztet, és közepébe mélyedést csinálunk, ebbe belemorzsoljukaz élesztőt, cukrot,majd langyos vízzel picit összekeverjük,és hagyjukmegkelni.
- Mikor megkelt, hozzáadjuka sót és a maradék vizet, jól kidolgozzukkézzel, és letakarva egy fél órát kelesztjük. Nem baj, ha többet is pihen.
- Amíg pihen, elkészítjüka rávalókat. Felkockázzuka sonkát, szalonnát, virslit, paprikát, a hagymát nagy karikákra vágjuk,és egyesével szétszedjük. Serpenyőbe teszünk mindent a hagyma és a paprika kivételével,és a szalonna zsírján megpirítjuk,majd kiszedjük. A visszamaradt zsírba beledobjuka hagymakarikákat, és megkaramellizáljuk, mikor majdnem kész, rádobjuka paprika kockákat isés a fokhagymát, és kicsit átforgatjuk.
- A megkelt tésztát két közepes méretű tepsi lisztezett hátuljára kinyújtjuk,rákenjüka tejfölt, rápakoljuka sonkát, hagymát és a többi rávalót, és meglocsoljuka tetejét tejföllel, és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12790
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálam ez a mennyiség az alap 4 fő részére.