r
Nosalty Logó

Kenyérlángos ahogy dalmus készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dalmus88
Kenyérlángos ahogy dalmus készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 4116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8000.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    4167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 4116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet és a cukrot tűzhelyen langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt félretesszük.
  2. A többi hozzávalót (a vizet kivéve) egy tálban összekeverjük, majd ha már az élesztő feljött a tejben, hozzáadjuk, és elkezdjük gyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és közben alaposan összedolgozzuk, látni fogjuk, mennyi vizet vesz fel. Egy lágy tésztát kell kapnunk.
  3. Ha ez kész, akkor letakarjuk konyharuhával, meleg helyre tesszük, kb. egy órát kelesztjük a tésztánkat.

Feltét

  1. Közben a feltéthez valókat előkészítjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Felkockázzuk a sonkát és a hagymát, lereszeljük a sajtot. A tejfölt lehet ízesíteni (só, bors).
  2. Ha a tésztánk szépen megkelt, egy olajjal kikent tepsibe szépen beigazítjuk. Nem kell nyújtani, kézzel is jól eldolgozható. Megkenjük tejföllel, aztán mehet rá a szalonna, hagyma, sonka, kukorica, és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 200 fokon 30 percig sütjük. Mikor már pirul a teteje, akkor jó.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12050
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 18.

Ajánló

A feltétek ízlés szerint variálhatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérlángos ahogy dalmus készíti
dalmus88 3 recept

Hagyományos kenyérlángos recept. Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom!

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...