Kenyérlángos ahogy dalmus készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
dalmus88
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
35 kcal
-
38g víz0 kcal
Feltét
-
113g tejföl223 kcal
-
164 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g csemegekukorica22 kcal
-
38g csirkemellsonka36 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
Összesen
1030
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g víz0 kcal
Feltét
-
450g tejföl891 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
150g csirkemellsonka143 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
4116
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
7.7g víz0 kcal
Feltét
-
23.2g tejföl46 kcal
-
5.2g mangalica szalonna34 kcal
-
9.3g lilahagyma3 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
5.2g csemegekukorica4 kcal
-
7.7g csirkemellsonka7 kcal
-
7.7g trappista sajt27 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2000 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 234.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
1030
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.7 g
Zsír
-
Összesen 224.8 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8000.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1680 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1695 mg
-
Nátrium 4167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 939.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1043 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 1017 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
4116
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
40 g élesztő
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
Feltét
-
450 g tejföl
-
10 dkg mangalica szalonna
-
2 közepes db lilahagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg csemegekukorica
-
15 dkg csirkemellsonka
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
Tészta
- A tejet és a cukrot tűzhelyen langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt félretesszük.
- A többi hozzávalót (a vizet kivéve) egy tálban összekeverjük, majd ha már az élesztő feljött a tejben, hozzáadjuk, és elkezdjük gyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és közben alaposan összedolgozzuk, látni fogjuk, mennyi vizet vesz fel. Egy lágy tésztát kell kapnunk.
- Ha ez kész, akkor letakarjuk konyharuhával, meleg helyre tesszük, kb. egy órát kelesztjük a tésztánkat.
Feltét
- Közben a feltéthez valókat előkészítjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Felkockázzuk a sonkát és a hagymát, lereszeljük a sajtot. A tejfölt lehet ízesíteni (só, bors).
- Ha a tésztánk szépen megkelt, egy olajjal kikent tepsibe szépen beigazítjuk. Nem kell nyújtani, kézzel is jól eldolgozható. Megkenjük tejföllel, aztán mehet rá a szalonna, hagyma, sonka, kukorica, és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 200 fokon 30 percig sütjük. Mikor már pirul a teteje, akkor jó.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12096
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 18.
Ajánló
A feltétek ízlés szerint variálhatók.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dalmus88
3 recept
Hagyományos kenyérlángos recept. Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom!