r
Nosalty Logó

Kemencében sült bárány

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kemencében sült bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 41896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3869 micro
  • β-karotin
    9267 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 3491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2163.6 g

Zsír

  • Összesen
    3319.4 g
  • Telített zsírsav
    1393 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1408 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    293 g
  • Koleszterin
    9540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48197.8 g
  • Cink
    425 mg
  • Szelén
    2646 mg
  • Kálcium
    3246 mg
  • Vas
    222 mg
  • Magnézium
    3644 mg
  • Foszfor
    22499 mg
  • Nátrium
    15485 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

VÍZ

  • Összesen
    12005.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11288 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    295 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    804 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3285 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    46424 micro
  • β-karotin
    111199 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    4497 micro
Összesen 41896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 40 x100 cm-es tepsiben elrendezzük a húst.
  2. Egyenként besózzuk és borsozzuk a húsdarabokat.
  3. Kézzel körbekenjük mindegyiket mustárral.
  4. A sárgarépát és a fehérrépát 10 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát és az almát négy felé, majd egyenletesen elosztjuk a húson.
  5. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk.
  6. A rozmaringot szétrakjuk rajta.
  7. A lecsót elosztjuk a húson.
  8. Meglocsoljuk a vörösborral.
  9. Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
  10. Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe. A második óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 40344
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt természetesen kisebb mennyiségben is el lehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje, az inkább abban süsse. Ezt a receptet egy szakács kollégámtól kaptam, aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meg lehet próbálni kezdőknek is, mert nagyon egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...