Kemencében sült bárány
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3491
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
41896
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
215
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.3 g
Zsír
-
Összesen 276.6 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4016.5 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1000.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 941 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3869 micro
-
β-karotin 9267 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
3491
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2163.6 g
Zsír
-
Összesen 3319.4 g
-
Telített zsírsav 1393 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1408 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 293 g
-
Koleszterin 9540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48197.8 g
-
Cink 425 mg
-
Szelén 2646 mg
-
Kálcium 3246 mg
-
Vas 222 mg
-
Magnézium 3644 mg
-
Foszfor 22499 mg
-
Nátrium 15485 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 149 mg
VÍZ
-
Összesen 12005.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11288 micro
-
B6 vitamin: 23 mg
-
B12 Vitamin: 295 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 375 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 22 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 804 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3285 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 46424 micro
-
β-karotin 111199 micro
-
β-crypt 275 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 4497 micro
Összesen
41896
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 40 x100 cm-es tepsiben elrendezzük a húst.
- Egyenként besózzuk és borsozzuk a húsdarabokat.
- Kézzel körbekenjük mindegyiket mustárral.
- A sárgarépát és a fehérrépát 10 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát és az almát négy felé, majd egyenletesen elosztjuk a húson.
- A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk.
- A rozmaringot szétrakjuk rajta.
- A lecsót elosztjuk a húson.
- Meglocsoljuk a vörösborral.
- Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
- Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe. A második óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 40417
- Feltöltés dátuma: 2009. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt természetesen kisebb mennyiségben is el lehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje, az inkább abban süsse. Ezt a receptet egy szakács kollégámtól kaptam, aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meg lehet próbálni kezdőknek is, mert nagyon egyszerű és finom.