r
Nosalty Logó

Kelt túrós batyu 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt túrós batyu 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3855 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.3 g
  • Cink
    305 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    236 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    140 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4881.9 g
  • Cink
    916 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    709 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.2 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    89 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 3855 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépben:
  2. Először a meleg tejet öntjük a dagasztótálba a tojásokkal együtt.
  3. Ezután következik a liszt, majd az egyik sarokbaa vajat, másikba a cukrot, harmadikba a sót rakjuk. Középre kerül az élesztő.
  4. 1 óra 50 perc alatt "Tészta" programon dagasztja, és keleszti a tésztát a gép.
  5. Kenyérsütő nélkül, hagyományos módon:
  6. A lisztet összekeverjük az élesztővel és a többi száraz alapanyaggal.
  7. Hozzámorzsoljuk a vajat és tojást, lassan adagoljuk a tejet. Kb. 1 órát kelesztjük.
  8. Miután a tészta megkelt, kicsit átgyúrjuk, és kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk ki belőle.
  9. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit, megtöltjük vele a tésztát, batyukat hajtogatunk belőle.
  10. Tojássárgájával megkenjük a batyuk tetejét, és hideg sütőbe rakva kb. 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 36098
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik lányom imádja a túrós sütiket, de a boltban kapható változatban mindig van mazsola, amit ő nem hajlandó megenni. Így hát elkészítettem neki Anyuci túrós batyuját, mazsola nélkül, amiből bármennyit képes belakmározni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...