r
Nosalty Logó

Kelt túrós batyu 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Konczsuzsi
Kelt túrós batyu 2.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

873
Kalória
25.3g
Fehérje
124.1g
Szénhidrátok
29g
Zsír
71g
Víz
110.6g
Koleszterin
4.5g
Rost
20.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4659.2 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.5 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    426.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kk. cukorral megfuttatjuk.
  2. A lisztet, zsírt, tojást, élesztőt, cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
  3. Ha sima a tészta, akkor kiöntjük, és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.
  4. A túrót (a fél adaghoz 25 dkg túró volt) egy tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre!).
  5. A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk.
  6. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit -kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.
  7. Ha megkelt, akkor megsütjük kb. 15 perc alatt, de ha érezzük az illatát, akkor majdnem jó. Szép világos barnák legyenek :D

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Elvileg tehetünk bele vajat vagy margarint zsír helyett, és ha nem zsírt használunk, akkor mindenhol lehet margarin vagy vaj helyette, pl. tepsi kikenéshez. Ha nem akarjuk, hogy összekeljenek  a batyuk, akkor olvasztott zsírral (vagy margarinnal) kell bekenni az oldalait (főleg, ha buktát csinálunk, mert azok tuti összekelnek). A fenti egy nagyon-nagy adag, én felezni-negyedelni szoktam, és akkor nem marad meg, és könnyebb is dolgozni vele. Nem kell külön keleszteni a tésztát, elég megtöltve tepsiben hagyni kicsit dagadni. Van amikor úgy kelesztem, hogy a sütőt bemelegítem 50 fokra, és ott kelesztem egy darabig. Amikor tetszik a mérete, akkor feljebb kapcsolom, és megsütöm.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!