Kelt túrós batyu 2.
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
133g finomliszt485 kcal
-
22g disznózsír195 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
9 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
33g tej19 kcal
A töltelékhez
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
130g disznózsír1173 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
200g tej112 kcal
A töltelékhez
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
46.7g finomliszt170 kcal
-
7.6g disznózsír68 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
2.9g friss élesztő3 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
11.7g tej7 kcal
A töltelékhez
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.5 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.9 g
Zsír
-
Összesen 174.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4659.2 g
-
Cink 663 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 514 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1822 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 744.5 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 426.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 671 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kk. cukorral megfuttatjuk.
- A lisztet, zsírt, tojást, élesztőt, cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
- Ha sima a tészta, akkor kiöntjük, és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.
- A túrót (a fél adaghoz 25 dkg túró volt) egy tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre!).
- A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk.
- Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit -kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.
- Ha megkelt, akkor megsütjük kb. 15 perc alatt, de ha érezzük az illatát, akkor majdnem jó. Szép világos barnák legyenek :D
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 31473
- Feltöltés dátuma: 2010. február 20.
Ajánló
A tésztát lehet mással is tölteni pl: lekvárral, kakaóval, fahéjjal, nem kötelező a túrós töltelék és a batyu forma sem. Kakaós csigához a legegyszerűbb instant kakaóporral beszórni a kinyújtott tésztát, felcsavarjuk, felvagdossuk, és mehet a sütőbe (fahéjas, diós stb. csiga ugyanez, csak kristálycukrot kell utána szórni a tésztára). Lehet sós töltelékkel is tölteni, akkor célszerű a marék cukrot elhagyni a tésztából, és csak 1 kk-t használni az élesztő megfuttatásához. Sós töltelék lehet: sajtos, húsos, sonkás, spenótos, zöldséges vagy ezek keveréke.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Elvileg tehetünk bele vajat vagy margarint zsír helyett, és ha nem zsírt használunk, akkor mindenhol lehet margarin vagy vaj helyette, pl. tepsi kikenéshez. Ha nem akarjuk, hogy összekeljenek a batyuk, akkor olvasztott zsírral (vagy margarinnal) kell bekenni az oldalait (főleg, ha buktát csinálunk, mert azok tuti összekelnek). A fenti egy nagyon-nagy adag, én felezni-negyedelni szoktam, és akkor nem marad meg, és könnyebb is dolgozni vele. Nem kell külön keleszteni a tésztát, elég megtöltve tepsiben hagyni kicsit dagadni. Van amikor úgy kelesztem, hogy a sütőt bemelegítem 50 fokra, és ott kelesztem egy darabig. Amikor tetszik a mérete, akkor feljebb kapcsolom, és megsütöm.