Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
35 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A levesbetéthez
-
38g finomliszt137 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
82 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
Összesen
527
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A levesbetéthez
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
328 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
Összesen
2105
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
29.8g kelkáposzta6 kcal
-
14.9g sárgarépa5 kcal
-
14.9g burgonya9 kcal
-
11.9g virsli32 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8 kcal
-
1.2g leveskocka4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A levesbetéthez
-
8.9g finomliszt33 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
19 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
Összesen
124
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1855.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 1265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 260.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 5221 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
527
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7423.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 884 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1050 mg
-
Nátrium 5061 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1042.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2299 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 20886 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1191 micro
Összesen
2105
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 460 micro
-
β-karotin 1243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg kelkáposzta
-
25 dkg sárgarépa
-
25 dkg burgonya
-
20 dkg virsli
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk majoranna
-
1 kávéskanál köménymag
A levesbetéthez
-
1 db tojás
-
5 dkg mangalica szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek paprikakrém
Elkészítés
A leveshez
- A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára.
- 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit.
- Kevés vízzel félpuhára pároljuk.
- Felöntjük, ne legyen nagyon híg!
- Adjuk a leveskockákat, fűszerezünk.
- Adjuk a kelkáposztát, majd a tésztát.
- Amikor a tészta is kifőtt, adjuk a karikára vágott virslit, még egyet forr, tálalunk.
- A levesbetét készítése:
- Amíg a répa és a krumpli párolódikamásik ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
- Üvegesre pároljuk a másik fej apróra vágott hagymát.
- A sós, darált paprikakrémmel elkeverjük, hűlni hagyjuk.
- 2 dl lisztből 1 tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk.
- Nagyon vékonyra nyújtjuk.
- A paprikás hagymával kenjük a tésztát.
- A szélét 1 cm szélesen visszahajtjuk, ahajtás mellett végigvágjuk, és ebből a visszahajtott szalagból masnicskákat kötünk.
- A masnik után elvágjuk a tésztát, újabb masnit kötünk, megint vágunk.
- Ha elfogy a szalag megint visszahajtunk, vágunk, csomózunk, vágunk, és így tovább − macerásabb leírni, mint megcsinálni!
- A csomócskákat a munkalap lisztezett részére gyűjtjük, időnként lisztet szórunk rá, hogy össze ne tapadjanak.
- Amikor az összes tésztából csomócskákat formáztunk a leveszöldségek is puhák már, a leveshez adjuk a tésztát.
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10180
- Feltöltés dátuma: 2010. március 22.
Ajánló
Megint egy tartalmas téli leves.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Ennek a levesenek a levesbetét a különlegessége. Attól a nyírségi hölgytől tanultam, akitől az édeskáposztából készülő töltött káposztát. Nagyon-nagyon ízletes ez a szalonnazsíron fonnyasztott, paprikás hagymával töltött masnicska, sokfajta levesbe jól passzol. Még akár egy üres csontlevest is egymaga feldob.