r
Nosalty Logó

Kelkáposztás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposztás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    569 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra, minimális sós vízben főzzük kb. 15 percig.
  2. Közben a felkockázott paradicsomból, hagymából és átpréselt fokhagymából kb. 30 perc alatt sűrű, egynemű paradicsomszószt főzünk.
  3. Következő lépésként készítsük el a besamel mártást, ehhez az 1 ek vajat vagy olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve beletesszük a lisztet, óvatosan megpirítjuk, majd ha már hűlt, hozzáadjuk lassú adagokban a tejjel elkevert zöldséglevet, és addig főzzük, amíg minimálisan sűrűsödik.
  4. Ha már minden elkészült, kezdhetjük is a lasagne rétegelését egy kisebb, hőálló edénybe a következő módon: 1. réteg: 2 ek besamel szósz, 2. réteg: 1 lap tészta -ha szükséges formára törve, 3. réteg: a megfőtt kelkáposzta fele és 2 ek besamel szósz, 4. réteg: 1 lap tészta, 5. réteg: paradicsomszósz fele, 6. réteg: 1 lap tészta, 7. réteg: a megfőtt kelkáposzta fele és 2 ek besamel szósz, 8. réteg: 1 lap tészta, 9. réteg: a paradicsomszósz másik fele.
  5. Az egészet szórjuk le 2 ek reszelt, light mozarella sajttal.
  6. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3269
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi finom, kevés kalóriás fitt recept. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...