r
Nosalty Logó

Kelkáposzta tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kelkáposzta tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1797 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4229.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    1184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6162 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3528 micro
Összesen 1797 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük.
  2. Villával folyamatosan kiemeljük a már megpuhult külső leveleket és hideg vízbe tesszük. Majd kicsavarjuk és késsel elvékonyítjuk a leveleken lévő vastagabb szárrészt.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
  4. A vajban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a petrzselyemzöldet.
  5. A darálthúshoz adjuk a zsemlét, a hagymát, a tojást, a csemege paprikát és a mustárt. Az egészet jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesitjük.
  6. Egy pár káposztalevelet vékonyra felszeletelünk és azt is beledolgozzuk a húsos masszába.
  7. Egymásra fektetünk 3 káposztalapot, ráteszünk egy adagot a töltelékből, majd feltekerjük. A tekercseket konyhacérnával megkötözzük.
  8. Az olajat felhevítjük, a tekercseket minden oldalukon aranybarnára pirítjuk.
  9. Felöntjük a levessel, és lefedve 45-50 percig pároljuk. Közben a tekercseket megforgatjuk.
  10. A megfőtt tekercseket kiszedjük és melegen tartjuk.
  11. A lisztet összedolgozzuk a vajjal és a megmaradt főzőlevet azzal sűrítjük be. Kb. 5 percet főzzük, a mártast sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 25850
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 14.

Ajánló

A káposztatekercseket tálaljuk burgonypürével vagy sós burgonyával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött káposzta német változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...