r
Nosalty Logó

Kelkáposzta fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kelkáposzta fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3422.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2449 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 2705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 231 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
  5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 955
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 186
  • Össznézettség: 137060
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Én főzelékhez készítettem feltétnek. De magában, esetleg majonézzel vagy valami fincsi mártogatóssal is ki fogom próbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hugicám ezer éve mesélt nekem a kelkáposzta fasírtról, amit készített, és hogy jaj, de finom volt. Nagyon kíváncsivá tett, de valahogy sose álltam neki, pedig másféle zöldségekből azóta már készítettem hasonló ételeket. Most jött el a nagy alkalom, mert itt várakozott a hűtőmben szerényen megbújva egy szerencsétlen kis kelkáposzta, amiről jól elfelejtkeztem. Ahogy kezembe akadt, azonnal eldőlt a sorsa. Ha már annyit várt, ne a szokásos étel legyen belőle. Szerintem nem bánta meg, mert én sem! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...