r
Nosalty Logó

Kelesztett mákos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kelesztett mákos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11724.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    4211 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1020 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben 1 ek cukorral.
  2. Egy tálban a liszthez adjuk a cukrokat, a felfuttatott élesztőt, a sót, citromhéjat, darált mákot, tejfölt.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük. (A hagyományos kelt tésztánál nehezebben jön fel, kb. 1,5 óra kell neki.)
  5. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fog.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A pogácsákat lekenjük egy tojás sárgájával.
  10. Egy órát még kelesztjük.
  11. Forró sütőben megsütjük.
  12. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6628
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

Egy pohár tejjel vagy kakaóval reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelesztett mákos pogácsa
Andi80_ 380 recept

Különösebb története nincs. Szerettem volna kipróbálni ezt a pogácsát. A receptet a neten találtam, de kicsit átszerkesztettem. Több cukor került bele, de még így sem túlzottan édes. 35 db pogi lesz ebből az adagból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...