r
Nosalty Logó

Kelesztés nélküli kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Kelesztés nélküli kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 4223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4734.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 4223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Egy tálban a lisztet, a sütőport, a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük, a tojásokat, az élesztős tejet és az olajat beleöntjük, és hólyagosra dagasztjuk. Laza rétestészta jellege lesz.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Közel egyforma hosszú rudakká sodorjuk a tésztákat, de csak pár centivel hosszabbra, mint a sütőformánk (10×30-as formában készítettem, így 2 kalácsom lett), majd lazán összefonunk két-két rudat.
  4. A sütőformát sütőpapírral béleljük, belehelyezzük a tésztát, tetejét lekenjük a tejjel átkevert tojássárgájával (esetleg ha igény van rá, megszórhatjuk jégcukorral), és 180 C fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 30259
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hihetetlen, de létezik... egykettőre elkészül... kelesztés nélkül... a sütőt sem kell előmelegíteni... vetekszik a kelesztett változatával... Hétvégi reggelihez készült, de bármikor készíthető... és tényleg nagyon-nagyon finom... Ennél egyszerűbb kalács talán nincs is a világon... Ez egy sima változat, de tölthetjük ízlés szerint kakaóval, dióval, fahéjjal, mákkal... sőt készítettem már almás-diós töltelékkel is... Mindent beleszámítva 1 óra alatt, finom, friss kalács kerül az asztalunkra.

Hozzávalók

Tészta

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...