Keles köles
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
25g köles95 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
13g feta sajt33 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
-
75g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
-
100g köles378 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
40.8g kelkáposzta9 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
20.4g szárnyas alaplé1 kcal
-
4.1g köles15 kcal
-
12.2g paradicsomlé2 kcal
-
2g feta sajt5 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
-
12.2g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 612 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 372.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6778 micro
-
Lut-zea 201 micro
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4416.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 2448 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1489.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 472 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 561 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 831 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 803 micro
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1105 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
-
1 kg kelkáposzta
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg köles
-
5 dkg feta sajt
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 dl víz
Elkészítés
- Egy nagy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ha csipet sóval megszórjuk és lefedjük, hamarabb kiereszti a levét, és nem kozmál oda.
- A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját eltávolítjuk. Éles késsel, az ujjainkra vigyázva, kivágjuk a vastagabb, keményebb ereket, majd laskára aprítjuk.
- A káposztát az összezúzott fokhagymával együtt rátesszük a hagymára, és időnként átforgatva addig pirítjuk-pároljuk, amíg a felére össze nem esik.
- Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. Fedő alatt félpuhára főzzük.
- Hozzáadjuk a kölest, a paradicsomlevet, kávéskanálnyi szárított bazsalikomot. 3 dl vizet itt még felvesz, hogy a köles tudjon megpuhulni.
- Gyakori keverés mellett a kölessel 25-30 perc alatt készre főzzük, végül belemorzsoljuk a fetát és jól elkeverjük benne, (de ez a mozdulat el is hagyható, ha túl bizarrnak hangozna).
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9255
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.
Ajánló
Puha fehér kenyérrel tunkolva... Húsimádóknak köretként is el tudom képzelni, például natúr szelet mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Kívántam a kelkáposztát, de dunsztom nem volt, hogyan készítsem el. Még akkor sem, amikor a káposztát már a hagymán fonnyasztottam. Arra gondoltam, ebből rakott kel lesz. Alulra és felülre megy egy-egy réteg fetás kel, közé pedig a köles paradicsomraguval. De aztán felrémlett előttem a sok mosatlan, ugye egy plusz edény a kölesnek, egy jénai a rakottnak és egyébként sem volt ingerenciám az eleve trópusi éghajlatú konyhában hamarabb félpuhára főni, mint a káposzta. Hogy a sütő bekapcsolását elkerüljem, a következő ötletem támadt: egyetlen fazékba szépen belerakok mindent! Így is lett. És milyen jól tettem. Persze sejtettem, hogy a végeredmény közel sem lesz olyan guszta, mint egy réteges rakottas. Azonban annyira finomra sikeredett, hogy mindenképpen szerettem volna megosztani az ötletet Veletek. Előkaptam hát a fotóapparátot, és akkor kerültem igen nagy bajba. A fazékban remegő, pihegő massza mindennek nevezhető volt, csak fotogénnek nem. Ráadásul csak 5 percem volt a kattogtatásra, így hát ennyi telt tőlem. Nem lehet mindenből várat építeni. ;-D