Kelbimbón sült joghurtos-morzsás csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
kelbimbóköret
-
125g kelbimbó48 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
csirkemell
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g joghurt50 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
38g panko148 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
730
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
kelbimbóköret
-
500g kelbimbó194 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
csirkemell
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
330g joghurt201 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
150g panko593 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2922
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
kelbimbóköret
-
24g kelbimbó9 kcal
-
15.4g sárgarépa6 kcal
-
9.6g császárszalonna38 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
csirkemell
-
24g csirkemellfilé29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.8g joghurt10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
7.2g panko28 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Összesen
140
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1852.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 352.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2482 micro
-
β-karotin 6413 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1974 micro
Összesen
730
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.4 g
Zsír
-
Összesen 132.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7410.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 1005 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2434 mg
-
Nátrium 3288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1408.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2706 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 402 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 859 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 695 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 9929 micro
-
β-karotin 25651 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 7895 micro
Összesen
2922
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 476 micro
-
β-karotin 1231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
kelbimbóköret
-
50 dkg kelbimbó
-
4 közepes db sárgarépa
-
200 g császárszalonna
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kk kakukkfű
csirkemell
-
50 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
330 ml joghurt
-
2 teáskanál mustár
-
3 púpozott ek finomliszt
-
15 dkg panko
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
kelbimbóköret
- A kelbimbót félbe- vagy negyedbe vágjuk. A meghámozott répát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk.
- Kevés olajjal, kevés sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és alufóliával letakarjuk.
- Kb. 25 percet sütjük letakarva 190 fokon. Addig elkészítjük és elősütjük a húst. Majd levesszük a fóliát, óvatosan átforgatjuk, rátesszük a hússzeleteket, és pirítjuk kb. 15 percet.
csirkemell
- A csirkemellet tenyérnyi szeletekre vágjuk. Sózzuk-borsozzuk. A joghurtban elkeverjük a mustárt, kis sót és borsot.
- Elkezdjük bepanírozni a hússzeleteket. Lisztbe forgatjuk, majd a joghurtba, és utána panko morzsába (vagy egyéb sütési morzsába).
- Panírozás után kis olajon serpenyőben elősütjük. Éppen csak annyira,hogy a panír szép aranyszínű legyen. Nem kell, hogy teljesen átsüljön, mert amikor a kelbimbó és répa megpuhult, akkor a tetejére helyezzük a hússzeleteket, és visszatoljuk a sütőbe 15 percre. Így a zöldség kicsit megpirul, a hús is átsül, további olaj nélkül. Nem szárad ki! A vastag és nedves bunda megvédi, így finom omlós lesz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 733
- Feltöltés dátuma: 2017. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Alternatív panírozással készült igazán szaftos csirkemell, egyszerű-nagyszerű őszi körettel.