r
Nosalty Logó

Kekszes-diós szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikóka
Kekszes-diós szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A diós piskótához

A krémhez

Továbbá

887
Kalória
13.1g
Fehérje
83.5g
Szénhidrátok
56.1g
Zsír
26.1g
Víz
132.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
45.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A diós piskótához

A krémhez

Továbbá

Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A diós piskótához

A krémhez

Továbbá

Összesen 10629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A diós piskótához

A krémhez

Továbbá

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    673.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    257 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6844.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1983 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001.4 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4712 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4447 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3150 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 10629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

A diós piskótához

  1. A diós piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a liszttel elkevert darált diót és a sütőport. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a pudingport a tojássárgával kevés tejben kikeverjük, majd a többi tejet feltesszük forrni a cukorral,és megfőzzük benne. Ha kihűlt,a kihabosított margarinnal összekeverjük. Majd elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
  3. A diós piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, erre tesszük a kekszet, ezután rákenjük a kakaós krémet, és megszórjuk dióval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x35

Már nagyon régen kaptam ezt a receptet, a kislányom egyik kedvenc sütije.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Diós csigák

Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!