Kefires cipó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17g zabpehely63 kcal
-
85 kcal
-
25g kenyérliszt bl8090 kcal
-
17g durumliszt57 kcal
-
3g búzakorpa5 kcal
-
19 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g nádcukor3 kcal
-
4 kcal
-
50g kaukázusi kefir31 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
381
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g zabpehely379 kcal
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
100g durumliszt339 kcal
-
15g búzakorpa32 kcal
-
32g burgonyapehely113 kcal
-
12g só0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
300g kaukázusi kefir183 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2281
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10g zabpehely38 kcal
-
14.9g tönkölybúza liszt50 kcal
-
14.9g kenyérliszt bl8054 kcal
-
10g durumliszt34 kcal
-
1.5g búzakorpa3 kcal
-
3.2g burgonyapehely11 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
29.9g kaukázusi kefir18 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
10g víz0 kcal
Összesen
227
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
381
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8591.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 684 mg
-
Foszfor 2236 mg
-
Nátrium 4850 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 442.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
2281
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg zabpehely
-
15 dkg tönkölybúza liszt
-
15 dkg kenyérliszt bl80
-
10 dkg durumliszt
-
3 ek búzakorpa
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál nádcukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
3 dl kaukázusi kefir
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A szárazanyagokat összevegyítjük. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kefirt, olajat, fél deci vizet. Tetejére morzsoljuk az élesztőt, és kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. (A liszt minőségétől függően hozzáadhatjuk még a maradék vizet, nem túl kemény, kicsit lágy, de semmiképpen sem ragadós buci legyen a végeredmény.)
- Konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük (kb. 50 perc).
- A kelesztés vége után óvatosan visszagyúrjuk a tésztát, hogy ismét kemény és ruganyos legyen. Alálisztezünk, lefedjük, és 10 percet kelni hagyjuk.
- Majd megformázzuk a cipót, jelen esetben kicsit gömbölyítünk a tésztán. Egy vékonyan belisztezett konyharuhával kibélelünk egy tálat, amiben keleszteni fogjuk a kenyértésztát. Beletesszük a bucit, a tetejére szórunk kevés lisztet, ráhajtjuk a konyharuha tetejét. 40 percig kelni hagyjuk. (Ha jénaiban sütjük, nem kell konyharuha, egyszerűen csak kelesszük jénai tálban. Sütőlemezen való sütéskor pedig simán egy kelesztőtálban keljen a kenyér, és sütés előtt helyezzük át a sütőlemezre.)
- Közben előmelegítjük a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra. Ha letelt az utolsó kelesztési idő, kivesszük a vaslábast, és óvatosan beleborítjuk a tésztát (biztonság kedvéért sütőpapírral ki lehet bélelni a tálat). Éles késsel kereszt alakban bevágjuk a tetejét, rátesszük a fedőt, és betoljuk a sütőbe. 20 perc elteltével levesszük a fedőt, a hőt pedig 200 fokra, és további 30 percig sütjük. Ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad, elkészült kenyerünk. Rácson hűtjük ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16819
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Maradék lisztjeimet használtam fel kenyérkészítésre. Nyugodtan lehet, egy- vagy kétféle lisztből is készíteni, a lényeg, hogy 50 dkg legyen. Vaslábas helyett elkészíthető jénaiban vagy sima tepsiben is.