r
Nosalty Logó

Kefires cipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Kefires cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8591.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    4850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárazanyagokat összevegyítjük. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kefirt, olajat, fél deci vizet. Tetejére morzsoljuk az élesztőt, és kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. (A liszt minőségétől függően hozzáadhatjuk még a maradék vizet, nem túl kemény, kicsit lágy, de semmiképpen sem ragadós buci legyen a végeredmény.)
  2. Konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük (kb. 50 perc).
  3. A kelesztés vége után óvatosan visszagyúrjuk a tésztát, hogy ismét kemény és ruganyos legyen. Alálisztezünk, lefedjük, és 10 percet kelni hagyjuk.
  4. Majd megformázzuk a cipót, jelen esetben kicsit gömbölyítünk a tésztán. Egy vékonyan belisztezett konyharuhával kibélelünk egy tálat, amiben keleszteni fogjuk a kenyértésztát. Beletesszük a bucit, a tetejére szórunk kevés lisztet, ráhajtjuk a konyharuha tetejét. 40 percig kelni hagyjuk. (Ha jénaiban sütjük, nem kell konyharuha, egyszerűen csak kelesszük jénai tálban. Sütőlemezen való sütéskor pedig simán egy kelesztőtálban keljen a kenyér, és sütés előtt helyezzük át a sütőlemezre.)
  5. Közben előmelegítjük a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra. Ha letelt az utolsó kelesztési idő, kivesszük a vaslábast, és óvatosan beleborítjuk a tésztát (biztonság kedvéért sütőpapírral ki lehet bélelni a tálat). Éles késsel kereszt alakban bevágjuk a tetejét, rátesszük a fedőt, és betoljuk a sütőbe. 20 perc elteltével levesszük a fedőt, a hőt pedig 200 fokra, és további 30 percig sütjük. Ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad, elkészült kenyerünk. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16819
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék lisztjeimet használtam fel kenyérkészítésre. Nyugodtan lehet, egy- vagy kétféle lisztből is készíteni, a lényeg, hogy 50 dkg legyen. Vaslábas helyett elkészíthető jénaiban vagy sima tepsiben is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...