r
Nosalty Logó

Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kebabhoz

A körethez

Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kebabhoz

A körethez

Összesen 5344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kebabhoz

A körethez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    424.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4971.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    144 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 5344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A kebabhoz

A körethez

Elkészítés

A kebabhoz

  1. Egy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majdkis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk (vagy a grillsütőn) és a nyársakat sűrűn körbeforgatva szép barnára sütjük a kebabot.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, majd forró, bő olajban ropogósra sütjük. Tálalásnál gyros fűszerkeverékkel összerázva ízesítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 34646
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Sertéshúsból készítettem, de az eredeti recept persze bárányhúst javasol. Tzatzikit kínáltam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben leltem rá erre az ételre az „1 millió menü” című receptes könyvben . Akkor kipróbáltam és nagyon ízlett, főleg a citromhéj miatt, de amikor legközelebb is terítékre került volna, már nem emlékeztem, hol is találtam, így mindeddig emlékezetem alapján gyúrtam össze a hozzávalókat. Nemrég viszont a könyveket lapozgatva nagy meglepetésemre újból rábukkantam a tényleges receptre, hát gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók

A kebabhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...