r
Nosalty Logó

Kávétorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kávétorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5755.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 5508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot, a tojássárgát, csipet sót. Habosra keverjük.
  2. A lisztbe beletesszük a sütőport, a darált kávét. Lazán a masszába forgatjuk.
  3. Utoljára az olvasztott vajat is belecsorgatjuk.
  4. Vajazott, lisztezett formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a habfixel keményre verjük a tejszínt.
  6. A forróvízbe feloldjuk az instant kávét.
  7. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a feloldott kávét. Sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a tejszínt lazán a pudingba forgatjuk. Egy kevés tejszínt hagyjunk a díszítéshez.
  8. A kihűlt piskótakarikát három lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Rátesszük a második lapot. Meglocsoljuk a rummal vagy konyakkal. Megkenjük krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. A maradék krémmel körbekenjük, átkenjük a tetejét is,
  9. Egy kevés krémet díszítőzsákba töltünk. A tetejére krémrózsákat nyomunk. Minden második rózsát tejszínből készítjük.
  10. A mandulaforgácsot enyhe tűznél megpirítjuk, egy-egy forgácsot a barna krémrózsákba szúrunk, a fehérbe cukorgyöngyöt teszünk.
  11. A többi mandulaforgácsot a torta oldalára szórjuk. Kakaóporral megszitáljuk a közepét. Elosztjuk rajta a marcipán virágokat. (Én vettem, nem készítettem.)
  12. Egy-két cukorgyöngyöt dobhatunk még rá, és mehet a hűtőbe 1-2 órát pihenni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10368
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 27.

Ajánló

Egy finom, forró tejszínhabos kávét ajánlok mellé, amibe csak úgy  lazán beledobtunk egy gömb jéghideg vaníliafagyit, ami a megfelelő hőmérsékletre fogja hűteni a kávénkat! Egészségetekre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávétorta 5.
Olaszné Anci 191 recept

A Blikk-Nők áprilisi száma került a kezembe. Megláttam ezt a kávétortát, és megtetszett. Na ezt elkészítem! - gondoltam magamban a kisfiam 22. szülinapjára. Némi módosítással, a megfelelő időben elkészült a "mű"! Egy igazi kávéaromás finomság. Nyugodtan mondhatom, hogy különleges kávéízzel rendelkezik. Akik a kávé ízét, aromáját kedvelik, no, azoknak a szakácstársaimnak ajánlom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...