Kávétorta 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
73g tojás92 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
3g őrölt kávé0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
83g tej47 kcal
-
57 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g rum19 kcal
A díszítéshez
-
0 kcal
-
2g marcipán8 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
17g marcipán77 kcal
-
3g dekorgyöngy13 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
919
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
20g őrölt kávé0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g rum116 kcal
A díszítéshez
-
0 kcal
-
10g marcipán46 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
20g dekorgyöngy77 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
5508
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
18.9g tojás24 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.9g őrölt kávé0 kcal
-
2.2g vaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21.5g habtejszín63 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
21.5g tej12 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
2.2g rum5 kcal
A díszítéshez
-
0 kcal
-
0.4g marcipán2 kcal
-
2.2g mandula13 kcal
-
4.3g marcipán20 kcal
-
0.9g dekorgyöngy3 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
919
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 304 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5755.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1735 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 2083 mg
-
Nátrium 1489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.7 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 782 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1274 mg
-
Retinol - A vitamin: 2419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1972 micro
Összesen
5508
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
2 dkg őrölt kávé
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 csomag habfixáló
-
5 dl tej
-
4 ek instant kávé
-
5 ek cukor
-
10 dkg porcukor
A díszítéshez
-
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
2 ek dekorgyöngy
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot, a tojássárgát, csipet sót. Habosra keverjük.
- A lisztbe beletesszük a sütőport, a darált kávét. Lazán a masszába forgatjuk.
- Utoljára az olvasztott vajat is belecsorgatjuk.
- Vajazott, lisztezett formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a habfixel keményre verjük a tejszínt.
- A forróvízbe feloldjuk az instant kávét.
- A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a feloldott kávét. Sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a tejszínt lazán a pudingba forgatjuk. Egy kevés tejszínt hagyjunk a díszítéshez.
- A kihűlt piskótakarikát három lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Rátesszük a második lapot. Meglocsoljuk a rummal vagy konyakkal. Megkenjük krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. A maradék krémmel körbekenjük, átkenjük a tetejét is,
- Egy kevés krémet díszítőzsákba töltünk. A tetejére krémrózsákat nyomunk. Minden második rózsát tejszínből készítjük.
- A mandulaforgácsot enyhe tűznél megpirítjuk, egy-egy forgácsot a barna krémrózsákba szúrunk, a fehérbe cukorgyöngyöt teszünk.
- A többi mandulaforgácsot a torta oldalára szórjuk. Kakaóporral megszitáljuk a közepét. Elosztjuk rajta a marcipán virágokat. (Én vettem, nem készítettem.)
- Egy-két cukorgyöngyöt dobhatunk még rá, és mehet a hűtőbe 1-2 órát pihenni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10368
- Feltöltés dátuma: 2011. július 27.
Ajánló
Egy finom, forró tejszínhabos kávét ajánlok mellé, amibe csak úgy lazán beledobtunk egy gömb jéghideg vaníliafagyit, ami a megfelelő hőmérsékletre fogja hűteni a kávénkat! Egészségetekre!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olaszné Anci
191 recept
A Blikk-Nők áprilisi száma került a kezembe. Megláttam ezt a kávétortát, és megtetszett. Na ezt elkészítem! - gondoltam magamban a kisfiam 22. szülinapjára. Némi módosítással, a megfelelő időben elkészült a "mű"! Egy igazi kávéaromás finomság. Nyugodtan mondhatom, hogy különleges kávéízzel rendelkezik. Akik a kávé ízét, aromáját kedvelik, no, azoknak a szakácstársaimnak ajánlom!