r
Nosalty Logó

Kávés-gesztenyés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Kávés-gesztenyés kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5462.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.1 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 3879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, a tej felével higítjuk.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a kávét.
  3. A tojásos masszához adjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék tejet és alaposan elkeverjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát elsimítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, teljesen kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  6. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáöntjük a kávét, kissé elkeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beletesszük a gesztenyét, és a zselatin fixet, és összedolgozzuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a süteményt.
  8. A tetejére a csokoládémázhoz egy nagyobb bögrébe beletörjük az étcsokoládét, hozzáadjuk a vajat és olajat, majd mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
  9. A végén kávészemekkel díszítjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16977
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a kávét és a gesztenyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt anyukám és húgom ihlették, mert mind a ketten nagyon szeretik a kávét és a gesztenyepürét.:D Az igazság az, hogy én egy évben jó, ha egyszer eszem gesztenyét, de most kedvet kaptam hozzá. Nem akartam csak simán tejszínhabbal enni, mert az úgy nagyon tömény, így egyik este kigondoltam ezt a sütit, és meg is csináltam. A tészta receptje is most született. Azt hiszem simán, vagy lekvárral is jó lehet, egy délutáni kávézáshoz. Mivel én éjszaka lettem kész vele, így reggelig pihent a hűtőben. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...