r
Nosalty Logó

Kávés diókrémmel töltött mákos süti húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kávés diókrémmel töltött mákos süti húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír

mákos tészta

diókrém

Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír

mákos tészta

diókrém

Összesen 4783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír

mákos tészta

diókrém

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7990.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    3319 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1000 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 4783 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

mákos tészta

diókrém

Elkészítés

mákos tészta

  1. A tojásokat habosítjuk a cukrokkal. Hozzákeverjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert kevés lisztet is. Jól elkeverjük.
  2. Vajazott, liszttel hintett őzgerinc formában megsütjük. 200 C fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!!
  3. Ha teljesen kihűlt, a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük a diós krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk.
  4. A külsejét is megkenjük kevés krémmel. Dióval díszíthetjük. Rézsút szeletelve tálaljuk! Jó étvágyat!

diókrém

  1. Lefőzzük a kávét. Kihűtjük. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Ha van, gépi mixerrel kihabosítjuk amíg világos nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 631
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 12.

Ajánló

Egy finom laktató étel után desszertnek kiváló!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nagyon kedvelem az őzgerincben készített süteményeket, egyébként is húsvétra sokan készítik ilyen formában!! Próbáljátok ki Ti is, de ne csak húsvétkor!!! :-))))

Hozzávalók

mákos tészta

diókrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...