Kávékrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Beáta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
41 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g dió28 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
14 kcal
-
7g feketekávé1 kcal
-
6g tej3 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Hozzávalók a csokimázhoz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
21 kcal
Összesen
416
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
56g napraforgó olaj495 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
52g dió340 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
171 kcal
-
80g feketekávé7 kcal
-
70g tej39 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Hozzávalók a csokimázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
Összesen
4976
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
20g tojás25 kcal
-
15.1g cukor58 kcal
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.1g dió21 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
4.8g feketekávé0 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
18.1g növényi tejszín46 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
Hozzávalók a csokimázhoz
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
15 kcal
Összesen
300
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
416
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 244.8 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2970.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1242 mg
-
Nátrium 735 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 609.3 g
-
Cukor 340 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 336.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1541 micro
Összesen
4976
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
6 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
7 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 marék dió
-
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
80 ml feketekávé
Hozzávalók a csokimázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
100 ml növényi tejszín
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.
- Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport. Ezekkel már csak addig verjük, amíg az olaj teljesen el nem keveredik.
- Végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk.
- Kiolajozott tepsibe (kb. 22 x 30 cm-es) öntjük. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben (enyém gáz) tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók a krémhez
- A Gála pudingport a tejjel és a kávéval kézi habverővel fél percig keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a növényi tejszínt meg a porcukrot. Addig verjük, amíg egy jó állagú, masszív krémet nem kapunk.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém kétharmadával. A maradék egyharmad rész a tetejére kerül.
Hozzávalók a csokimázhoz
- A csokimázhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a felkockázott csokoládéra öntjük. 1-2 percig várunk, hogy a csoki olvadjon, majd gyors mozdulatokkal jól elkeverjük. Ha jó minőségű csokoládét használtunk, akkor egy aránylag sűrű, de jól kezelhető krémet kapunk. Ezt egy kanál vagy spatula segítségével rákenjük a sütink tetejére.
- Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, és lehet is szeletelni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 22x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6848
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Beáta
4 recept
Az alap klasszikus olajos piskóta. Én a tetejét sütés előtt megszórtam durvára vágott dióval. A krémhez eredetileg 150 ml tej kellene, így kapunk egy finom vaníliás krémet, de én most kávésat akartam. Ezért egy részét kávéra cseréltem. A csokiborítás pedig egyszerű, gyors, és ami a legfontosabb, szeletelés közben nem törik.