r
Nosalty Logó

Kávékrémes diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Kávékrémes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7410.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1944 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    2790 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 5599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tojással. A végén belekeverjük a kávét. Kerek tortaformában készre sütjük, hagyjuk kihűlni.
  2. 3 dl tejjel ésa2 dl kávéval megfőzzük a pudingot, gyakori keverés mellett kihűtjük.
  3. A tojássárgáját összehabosítjuk 15 dkg porcukorral, felöntjük 2 dl tejjel, beletörjük a csokoládét, majd lassú tűzön sűrűre főzzük, kihűtjük.
  4. A puha vajat habosra verjük a maradék porcukorral, és ha minden kihűlt, habverővel, alacsony sebességen az egészet egyneművé keverjük.
  5. A tésztát visszatesszük a tortaformába, megtöltjük a krémmel, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Majd levesszük a formát, és kakaóval megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13368
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Kerestem egy jó kávétorta receptet. Sokáig válogattam, míg végül leszűkült a kör két versenyzőre: egy krém és egy máz elkészítése volt a cél. Szokásom szerint előkészítettem a hozzávalókat, megsütöttem a tésztát, közben a gyerek és macska egymást kergették a lábaim alatt, hívott a férjem, hívott az anyám, készült a krém szépen. Egyszer csak azt vettem észre, hogy eltűntek a mázhoz való tojássárgáják.... ekkor jöttem rá, hogy úgy jártam, mint Rachel a Jóbarátokban, aki kettőt lapozott a szakácskönyvben és marhahúsos trifle-t készített lekvárral, tejszínhabbal: "összeházasítottam" a krém és a máz hozzávalóit. Választási lehetőségem nem sok volt: kidobom és előről kezdem, vagy kihozom a helyzetből a legjobbat. Ez utóbbi mellett döntve elkészült a saját, különbejáratú kávékrém receptem. Csak fanatikusoknak ajánlom, nagyon tömény kávébomba.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...