r
Nosalty Logó

Kávé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávé torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    185.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1380 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 3243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először piskótát készítünk: a 4 kanál cukrot a sütőporral és a 4 tojással kikeverünk.
  2. Hozzáadjuk a 2+2 kanál lisztet és megsütjük. (kb.20 perc)
  3. Elkészítjük a krémet: 2 tojás sárgáját 12 dkg cukorral, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel és 2 dl kávéval sűrűre főzünk.
  4. 12 dkg vajat simára keverünk, és hozzáadjuk a kihűlt krémhez.
  5. A kész krémet a tortalapra kenjük.
  6. Megolvasztjuk a csokoládét a hozzáadott étolajjal.
  7. Rákenjük az olvadt csokit a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24551
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a kávét és a cappuccinot, sütiben vagy csokiban is rajongok az ízükért. Találtam egy régi receptet, és továbbfejlesztettem a saját ízlésemre. Kevesebb cukorral, vaníliacukor nélkül egy kis teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával tettem barátságosabbá magam és szeretteim számára. Biztosan van olyan olvasó, aki szerint egy kávés krémhez barna lap illene. Nos én nem rajongok érte, és szerintem így is jól mutat. Nem túl nagy adag, egy 4 tojásos tortaformában készítettem el, így nem ununk rá mire elfogy. A hozzávalókat tekintve még tovább csökkenthető a cukor, és növelhető a teljes kiőrlésű liszt aránya. Azt már mindenkinek a saját belátása bízom mit változtat még rajta. Remélem, ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...