r
Nosalty Logó

Katica torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Katica torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 5249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3688 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 5249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A 2 pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd a többi, forrásban lévő tejhez öntjük, felfőzzük. Kevergetve kihűtjük, majd kanalanként a cukor és margarin keverékéhez adjuk.
  3. Az öntethez cukrot karamellizáljuk; amikor világosbarna színt kap, hozzáöntjük a vizet, a kávét, s addig főzzük, míg a cukor feloldódik.
  4. A piskótát 2 ujjnyi csíkokra vágjuk. Egy kisebb, kerek aljú tálat kibélelünk egy sor piskótacsíkkal, meglocsoljuk néhány kanál öntettel, erre krémet kenünk. Újabb sor piskóta következik, csakhogy most másik irányba, az előző sorra merőlegesen rakjuk a csíkokat. Öntet, majd krém következik, s így folytatjuk, míg megtelik a tál. Vigyázzunk, hogy maradjon krém a bevonáshoz is.
  5. Állni hagyjuk legalább egy órát, ezután borítjuk ki tányérra a sütit, óvatosan, hogy megtartsa kerek formáját. Bevonjuk a maradék krémmel.
  6. Papírból kivágott katicamotívumot teszünk a tetejére, így szitáljuk be kakaóval. A papírforma eltávolítása után szeletekre vágott aszalt sárgabarackkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28×35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9583
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 14.

Ajánló

A díszítéshez bármit használhatunk, papírsablon nélkül is be lehet szórni. A katicától lesz egyedi, s személyreszóló- ugyanis az ajándékozottnak katica a jele a bölcsiben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A keresztlányom születésnapjára készült a torta, fantáziámat elengedve, s felhasználva, ami éppen kéznél volt. Jó lett a végeredmény.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...