Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
125g karfiol13 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
350g káposzta70 kcal
-
45g főzőhagyma16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g lenmagolaj88 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
75g szójajoghurt50 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
250g karfiol25 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
90g főzőhagyma33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20g lenmagolaj177 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
150g szójajoghurt99 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13.5g csirkemellfilé16 kcal
-
13.5g karfiol1 kcal
-
13.5g brokkoli3 kcal
-
37.7g káposzta8 kcal
-
4.8g főzőhagyma2 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g lenmagolaj10 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
8.1g szójajoghurt5 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1237.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 607.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1403 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.9 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 543 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2475.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1214.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 418 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 613 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 479 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 789 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2806 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Hozzávalók
-
25 dkg csirkemellfilé
-
0.3 kg karfiol
-
0.3 kg brokkoli
-
1 közepes fej főzőhagyma
-
2 db tojás
-
snidling ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek lenmagolaj
-
1 ek citromlé
-
150 ml szójajoghurt
Elkészítés
- Egy lábasban sós vizet forralunk, egy másikban pedig feltesszük főni a tojásokat.
- A karfiolokat és a brokkolikat rózsákra bontjuk és ha forr a víz belehelyezzük őket. Kb. 5 percig főzzük, hogy ne puhuljanak túl, inkább kicsit ropogósak maradjanak.
- Közben felvágjuk a káposztát, hagymát és a zöldfűszereket.
- A tojásokat leöblítjük hideg vízzel, megpucoljuk őket, félbevágjuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját félretesszük az öntethez.
- A brokkolit, karfiolt, káposztát, hagymát és a tojásfehérjét egy salátástálba helyezzük, összekeverjük.
- Elkészítjük az öntetet: a tojássárgákat összetörjük, 2 ek lenmagolajat, 1 ek citromlevet, sót, 1 tk mustárt, és a zöldfűszereket összekeverjük egy doboz szójajoghurttal. Az öntetet ráöntjük a salátára és összekeverjük.
- A saláta akkor jó, ha kihűlnek a karfiolok, ezért a csirkemellet készíthetjük utólag is, ha azt melegen szeretnénk hozzáadni, de akár közben is, mert hidegen is jó. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és befújjuk füstaromával. Kevés olajon megpirítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
- Hozzákeverjük a húskockákat a salátához, amire végül borsot őrlünk és csípős paprikát szórunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7890
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
Ha tudunk szerezni lila karfiolt különlegesebbé tehetjük a salátát, akárcsak akkor, ha vöröskáposztát használunk. Természetesen bármilyen más zöldség is kerülhet bele és más hús is. A végtelenségig lehet variálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Rengeteg féle salátát szoktam készíteni, csirkével, hallal, vagy tofuval. Az öntetet, ami erre került talán egy tofus jégsaláta készítésekor kísérleteztem ki, amikor akciósan vettem egy szójajoghurtot. A lenmagolajjal, citromlével, mustárral és a tojássárgákkal majonézhez hasonló íze lett, sőt szerintem sokkal finomabb, és nem utolsósorban jóval egészségesebb, mint ami a boltokban kapható. A folyékony füstöt egy ázsia-boltban szereztem be, azóta érdekelt, mióta fűszerkeverékek hátulján az összetevők között füstaromáról és füstízű sóról olvastam. Nagyon jó ízt ad az ételeknek.