Lenmagolaj

A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmagolajat használhatjuk húsételek, levesek, saláták, de akár sütemények készítéséhez is.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.11 g
zsírtartalom
95.263 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.12 g
Kalcium
1 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.07 mg
E vitamin
0.47 mg
Kolin
0.2 mg
K vitamin
9.3 µg
fehérje
0.11 g
Zsír
telített zsírsav
8.976 g
egyszeresen telített zsírsav
18.438 g
többszörösen telített zsírsav
67.849 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.07 mg
szénhidrát
víz
0.12 g
vitaminok
Kolin
0.2 mg
E vitamin
0.47 mg
K vitamin
9.3 µg
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!