r
Nosalty Logó

Paleo kenyér zöldbanán-liszttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Aventerra
Paleo kenyér zöldbanán-liszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    3720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat tesszük egymás után egy mélyebb tálba, majd elkeverjük.
  2. A két tojást felütjük, és szétválasztjuk a fehérjéket a sárgáktól. A sárgája mehet bele a száraz alapanyagokhoz, a fehérjéből habot verünk.
  3. A morzsalékos tésztához hozzáöntjük a lenmagolajat, majd a tojásfehérjék habját, és óvatosan elkeverjük. Majd apránként teszünk hozzá annyi vizet, hogy egy sűrű, inkább kanalazható, mintsem önthető masszát kapjunk. Nagyjából egy decit vesz fel.
  4. Elővesszük a sütőformát, amiben sütni szeretnénk, én 25 cm X 9 cm-es szilikon, téglalap alakú formát használtam. A lényeg, hogy nem fog nagyon magasra felemelkedni, így lehet akár kisebb is a forma. Ha nem szilikon, akkor használjunk sütőpapírt.
  5. Miután belesimítottuk egyenletesen a tésztánkat, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal a tetejét, majd előmelegített 175 Celsius fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Nekem villanytűzhelyem van, alsó felső sütéses, légkeverés nélküli, és tűpróbás ellenőrzés után elég volt a 25 perc.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X9
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2927
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 17.

Ajánló

Remélem, mindenkinek sikerül elsőre,  igyekeztem egyszerű receptet kreálni, ami hamar kész van, gondolva a rohanó életmódunkra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paleo kenyér zöldbanán-liszttel
Aventerra 21 recept

Még a nyár elején akciósan vettem egy pár érdekesnek tűnő alapanyagot, mint a zöldbanán-liszt meg a kendermagliszt, és végre volt időm itthon bíbelődni azzal, hogy tulajdonképpen, mi a szöszt kezdjek vele. Sejtettem, hogy valami paleos cucc lesz belőle, de a neten található receptek közül (vagy 20-at olvastam el) egy sem volt olyan, amiben mindkettő szerepel, illetve nem rendelkeztem sem mandulával, sem szezámmagliszttel, tökmagliszttel ésatöbbi. Így 1 óra jegyzetelés, alapanyagkikészítés és kutyulás után sikerült elsőre nagyon finom, nagyon egyszerű és szépen szeletelhető kenyeret kreálnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...