Karfiolleves Csillagánizstól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Karfiolleves
-
375g csontlé26 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
13g karalábé2 kcal
-
125g karfiol13 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
31g crème fraîche112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Petrezselymes galuska
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
18g edami sajt62 kcal
Összesen
382
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Karfiolleves
-
1500g csontlé105 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
50g karalábé10 kcal
-
500g karfiol50 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
125g crème fraîche446 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Petrezselymes galuska
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
70g edami sajt250 kcal
Összesen
1526
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Karfiolleves
-
50.9g csontlé4 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.7g zeller1 kcal
-
1.7g karalábé0 kcal
-
17g karfiol2 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
3.4g főzőtejszín4 kcal
-
4.2g crème fraîche15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Petrezselymes galuska
-
3.7g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g rétesliszt6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.4g edami sajt8 kcal
Összesen
52
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2037.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 1495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 187.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5002 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
382
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8149.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 910 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 5980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 749 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 819 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20010 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3554 micro
Összesen
1526
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
Karfiolleves
-
1.5 l csontlé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
50 g zeller
-
50 g karalábé
-
50 dkg karfiol
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
-
125 g crème fraîche
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csipet szerecsendió
Petrezselymes galuska
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 csipet bors
-
3 evőkanál rétesliszt
-
2 teáskanál petrezselyem
-
70 g edami sajt
Elkészítés
Karfiolleves
- A csontlevest feltesszük főni a vöröshagymával, fokhagymával, zellerrel és a karalábéval, kb. 30 percig főzzük.
- 30 perc után eltávolítjuk a zöldségeket a levesből.
- A karfiolt rózsáira szedjük, és langyos vízben megmossuk.
- A sárgarépát megpucoljuk, és felkarikázzuk, mehet a levesbe a karfiollal együtt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közben elkészítjük a galuskát.
- 20 perc főzés után behabarjuk a levesünket. Habarás: liszt, tejszín, crème fraiche, majd beleszaggatjuk a galuskát, és petrezselyemzölddel megszórjuk.
Petrezselymes galuska
- A tojást kikeverjük a sóval, borssal, liszttel, petrezselyemzölddel és a reszelt sajttal.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2369
- Feltöltés dátuma: 2015. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a tejszínes leveseket. A fejembe vettem, hogy karfiolból is kipróbálom, és nem csalódtam. Íme a végeredmény!