Karfiol csőben sütve kétféle sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
195g karfiol20 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
83g tej47 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
-
12 kcal
Összesen
534
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
1170g karfiol117 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
150g ementáli sajt590 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
71 kcal
Összesen
3203
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
49.2g karfiol5 kcal
-
6.3g kolbász29 kcal
-
6.3g füstölt sajt21 kcal
-
6.3g ementáli sajt25 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
21g tej12 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
136
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1194.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
534
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.8 g
Zsír
-
Összesen 240.7 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7168.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 2182 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 3346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 584.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1094 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 1072 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
3203
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej karfiol
-
15 dkg füstölt sajt
-
15 dkg ementáli sajt
-
6 dkg vaj
-
6 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A rózsákra szedett karfiolt forró, sós vízbe tesszük, és kb. 12-15 perc alatt félpuhára főzzük. A főzővízbe a són kívül tehetünk 1 kk ételízesítőt is, de ez el is hagyható.
- A jénait kiolajozzuk, meghintjük zsemlemorzsával. A félpuhára főzött karfiolrózsákat elhelyezzük szép sorban a jénai alján.
- A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk és a szerecsendióval fűszerezzük.
- A 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel vagy a tejföllel, és ezt is a besamelhez adjuk.
- A reszelt füstölt sajtot is belekeverjük.
- Az egész keveréket egyenletesen elosztvaráöntjük a karfiolra.
- Rárakjuk a füstölt kolbászkarikákat.
- Addig sütjük a sütőben, amíg a kolbász a tetején szépen megpirul.
- Kivesszük a sütőből, rászórjuk a reszelt ementáli sajtot, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25360
- Feltöltés dátuma: 2012. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Itt a karfiol szezonja, ezért érdemes az étrendünkbe becsempészni bármilyen formában: levesnek, rántva vagy rakottan, egyaránt finom eledel!