Csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
1022
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
2043
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1776.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 134.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1022
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 174.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3553.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 852 mg
-
Foszfor 1627 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 268.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
2043
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy fazékban felforralunk sós vizet. A vízbe szórjuk a karfiolt és az apróra vágott zellergyökeret.
- A karfiolt hat perc főzés után kivesszük, lecsepegtetjük, majd tepsire tesszük, sóval, borssal, olívaolajjal, cukorral, vagy sziruppal ízesítjük, az egészet összekeverjük.
- Ha a zeller megpuhult, lecsepegtetjük, egy blenderbe kanalazzuk, hozzáadjuk a mandulát, fokhagymát, sót, borsot és citromlevet, és simára turmixoljuk.
- Ráöntjük a karfiolra, és 20-25 percre a sütőbe tesszük. Zellerlevéllel és füstölt paprikával megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1700
- Feltöltés dátuma: 2022. március 18.
Ajánló
Tsvitna kapusta z sous hirchytsia, azaz csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Steiner Kristóf és párja, Nimi isteni saláta receptje, amelyet a #CookForUkraine adománygyűjtő élő főzése keretein belül készített el.