r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2043 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy fazékban felforralunk sós vizet. A vízbe szórjuk a karfiolt és az apróra vágott zellergyökeret.
  2. A karfiolt hat perc főzés után kivesszük, lecsepegtetjük, majd tepsire tesszük, sóval, borssal, olívaolajjal, cukorral, vagy sziruppal ízesítjük, az egészet összekeverjük.
  3. Ha a zeller megpuhult, lecsepegtetjük, egy blenderbe kanalazzuk, hozzáadjuk a mandulát, fokhagymát, sót, borsot és citromlevet, és simára turmixoljuk.
  4. Ráöntjük a karfiolra, és 20-25 percre a sütőbe tesszük. Zellerlevéllel és füstölt paprikával megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1689
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 18.

Ajánló

Tsvitna kapusta z sous hirchytsia, azaz csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban

Receptkategóriák

Steiner Kristóf és párja, Nimi isteni saláta receptje, amelyet a #CookForUkraine adománygyűjtő élő főzése keretein belül készített el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...