r
Nosalty Logó

Karamelltorta AlaVica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamelltorta AlaVica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 6542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    414.8 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5999.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 6542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral kikeverjük, 1,5 dl tej, 1,5 dl olaj bele. 22 dkg lisztbe egy csomag sütőport és 2 csapott evőkanál kakaót teszünk, hozzáadjuk a tojássárgás krémhez. A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk, 26 cm-es tortaformában sütjük.
  2. Sütés után 3 lapra vágjuk fel.

krém

  1. 3 evőkanál cukrot megpirítunk, felengedjük 3,5 dl tejjel, ebbe főzünk bele 1 csomag tejszínes pudingport, kihűtjük.
  2. Habosra keverünk 20 dkg vajat 4 evőkanál porcukorral, összekeverjük a főzött krémmel, és végül apró kockára vágott " boci" karamellával kicsit megturbózzuk.
  3. A lapok közé töltjük.

díszítés

  1. A külsejét habmesterrel, karamellával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1410
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 10.

Ajánló

Aki szereti a karamella ízét, annak csak javasolni tudom a kipróbálását!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg szülinapi torta volt, de nagy kedvenc lett. :) Húsvétra is pompás desszert lehet.

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...