r
Nosalty Logó

Karamellkrémes torta Marától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellkrémes torta Marától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6365.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.5 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 4788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fele cukorral, vízzel és olajjal kikeverjük. A lisztbe a sütőport elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A sárga masszába a fehérjét, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá. A tortaforma 20 centis. Olajjal kikent, morzsával hintett tortaformába sütjük 170 fokon.
  3. Kihűlés után 3 egyforma lapra felvágjuk, és krémmel megtöltjük.

A krémhez

  1. A porcukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a darált diót, és olajjal lekent márványlapra kiöntjük. Amikor kihűlt, apróra összezúzzuk.
  2. A pudingot a szokásos eljárással felfőzzük és kihűtjük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük.
  3. A kihűlt pudinghoz az összezúzott karamellt hozzáadjuk, és a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltjük. A tetejét habbal és csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1846
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta nagyon finom karamellás változatát készítettem el, ami nem vajas.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...