r
Nosalty Logó

Karamellkrémes piskóta mandulabundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Karamellkrémes piskóta mandulabundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Összesen 4058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 4058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a lisztet átszitáljuk, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral és vaníliás cukorralhabosra verjük.
  2. A tojássárgás habhoz hozzáadjuk a fehérje felvert habját, majd óvatosan, apránként hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Lassan keverjük a masszát, hogy minél habszerűbb állaga maradjon.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a széleinél felhúzzuk a tésztát a tepsi oldalára. Légkeveréses sütőben, 160 fokon 30 percig sütjük.
  4. A karamell pudingport és a cukrot elkeverjük egy kis hideg tejben. A többi tejet és a habtejszínt összekeverve felforraljuk, ekkor sűrűn kevergetve hozzáadjuk a csomómentes cukros pudingport. Ha besűrűsödött, hagyjuk hűlni.
  5. A csokikrémhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyton kevergetve felforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  6. A teavajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt fehér krémet hozzáadjuk és a 4 ek kakaóporral együtt simára keverjük.
  7. A kihűlt piskótalapot 3 egyenlő részre vágjuk, a karamellkrémmel vastagon megkenjük az alsó és a középső lapot, és egymás tetejére rakjuk.
  8. Az egészet egyenletesen körbekenjük a csokikrémmel, és az oldalait bőven megszórjuk amandulával. A tetejét is megszórhatjuk mandulával, de szerintem mutatósabb, ha virágokat formázunk belőle.
  9. Ha kész, min. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek a krémek :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4801
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy már-már beteges a vonzódásom a krémes piskóták iránt, mert bármennyit képes vagyok belőle megenni :) Ezért sokat kísérletezek a különböző ízű krémekkel, hogy mivel lenne még érdemes tölteni a piskótámat. Próbáltam már citromos krémmel, meggy krémmel, vaníliással, és persze a klasszikus csokissal...amikor megláttam a versenykiírást gondoltam, kipróbálom karamell ízűvel is. Mivel szülinapom volt a héten, összekötöttem a kellemeset a hasznossal és ez lett a szülinapi tortám, természetesen a számomra elmaradhatatlan mandulával kiegészítve. A mandulavirág ötlet a legvégén pottyant ki a fejemből, mert úgy adja magát a szirom forma, de ennek az elkészítését csak türelmeseknek ajánlom, na mert az nem volt piskóta :))

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

A csokikrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...