Karamellkrémes piskóta mandulabundában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bridge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
4 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A karamellkrémhez
-
17 kcal
-
20g tej11 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
4g cukor15 kcal
A csokikrémhez
-
1g cukor4 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10g teavaj72 kcal
-
5 kcal
-
18 kcal
Összesen
406
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A karamellkrémhez
-
171 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g cukor155 kcal
A csokikrémhez
-
10g cukor39 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
46 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
Összesen
4058
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
19.2g tojás24 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A karamellkrémhez
-
3.1g karamellás pudingpor12 kcal
-
14g tej8 kcal
-
14g habtejszín41 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
A csokikrémhez
-
0.7g cukor3 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
17.5g habtejszín51 kcal
-
7g teavaj50 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.1g mandulapehely12 kcal
Összesen
285
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
406
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 266.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3565.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1403 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.4 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 506.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 302 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 836 mg
-
Retinol - A vitamin: 2291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1247 micro
Összesen
4058
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
8 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
A karamellkrémhez
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
2 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
4 ek cukor
A csokikrémhez
-
5 dkg porcukor
-
250 ml habtejszín
-
10 dkg teavaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dkg mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a lisztet átszitáljuk, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral és vaníliás cukorralhabosra verjük.
- A tojássárgás habhoz hozzáadjuk a fehérje felvert habját, majd óvatosan, apránként hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Lassan keverjük a masszát, hogy minél habszerűbb állaga maradjon.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a széleinél felhúzzuk a tésztát a tepsi oldalára. Légkeveréses sütőben, 160 fokon 30 percig sütjük.
- A karamell pudingport és a cukrot elkeverjük egy kis hideg tejben. A többi tejet és a habtejszínt összekeverve felforraljuk, ekkor sűrűn kevergetve hozzáadjuk a csomómentes cukros pudingport. Ha besűrűsödött, hagyjuk hűlni.
- A csokikrémhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyton kevergetve felforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezt is hagyjuk kihűlni.
- A teavajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt fehér krémet hozzáadjuk és a 4 ek kakaóporral együtt simára keverjük.
- A kihűlt piskótalapot 3 egyenlő részre vágjuk, a karamellkrémmel vastagon megkenjük az alsó és a középső lapot, és egymás tetejére rakjuk.
- Az egészet egyenletesen körbekenjük a csokikrémmel, és az oldalait bőven megszórjuk amandulával. A tetejét is megszórhatjuk mandulával, de szerintem mutatósabb, ha virágokat formázunk belőle.
- Ha kész, min. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek a krémek :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x33
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4801
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
bridge
24 recept
Lehet, hogy már-már beteges a vonzódásom a krémes piskóták iránt, mert bármennyit képes vagyok belőle megenni :) Ezért sokat kísérletezek a különböző ízű krémekkel, hogy mivel lenne még érdemes tölteni a piskótámat. Próbáltam már citromos krémmel, meggy krémmel, vaníliással, és persze a klasszikus csokissal...amikor megláttam a versenykiírást gondoltam, kipróbálom karamell ízűvel is. Mivel szülinapom volt a héten, összekötöttem a kellemeset a hasznossal és ez lett a szülinapi tortám, természetesen a számomra elmaradhatatlan mandulával kiegészítve. A mandulavirág ötlet a legvégén pottyant ki a fejemből, mert úgy adja magát a szirom forma, de ennek az elkészítését csak türelmeseknek ajánlom, na mert az nem volt piskóta :))