r
Nosalty Logó

Karamellizált krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellizált krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 3511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7773.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2524 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    2295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    494 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 3511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy hatalmas hőállóedénybe, (ha lehet hasonlót válasszunk, mint a saláta tál, aminekalja csúcsosodóés fontos, hogy legyen magas, mert minden ebbe kerűl majd)Kimérjük a 150 g cukrot és betesszük a még hideg sütőbe, nagy lángon várjuk be a cukor olvadását. (Ekkor lejjebb állítjuk a hőfokot, de nem sokkal.)
  2. Közben felverjük a 6 tojást az 5 ek cukorral.Ha márjó habossá váltbelekeverjüka lisztet, tejet, vaníllin cukrotés sót. Csomómentesre keverjük.
  3. Amikor a cukor teljesen felolvadt, óvatosan hozzáöntjük az elkészült, nagyon folyékony krémnek valókeveréket és gyorsan visszatesszük. (vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőzre)
  4. A gázsütőaljára egy hőálló edénybe vizet készítünk, a hőfokot feljebb állítjukés így fog majd "megkocsonyásodni" az olvadt cukorra öntött krém.kb. 1 óra - 205 fokon (4-es fokozat). Ekkor ellenőrizzük, hogy a közepén ne maradjon folyékony - kicsit megdöntve vagy óvatosan megrázvaszép kocsonyásan "rezeg"-nie kell, de ha még folyik, visszatesszük pár percre.
  5. Az1 óra lejárta közeledténelkészítjük a piskótát is (5 tojásfehérjét a kristálycukorral jó kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojássárgáját, lisztet - aminek közepén mélyedést készítve tesszük a sütőport, s ezt felpezsdítjük ecettel vagy citromlével. Óvatosan csomómentesre keverjük.)
  6. A teljesen megkocsonyásodott krémre szépen elosszuk a piskótának való keveréket.
  7. Visszatesszük a sütőbe éslejjebb vesszük a tüzet (190 fokra - 3-as fokozat), pótoljuk az elpárolgott vízet is, hogy ne kelljen a piskóta idejében nyitogatnunkajtaját).
  8. Amikor elkészűlt a piskóta (nálam kb 30 perc), kivesszük és ebben az edényben hagyjuk pihenni, hűlni.
  9. Amikor langyos, tetejére helyezünk egy tortának való tányért- tálcát és szorosan összefogva a kettőt, hirtelen átfordítjuk a tányérra - tálcara. Így hagyjuk pár órát, míg teljesen elvált az edénytől.
  10. Levesszük róla az edényt.
  11. Felverjük jó keményre a tejszínhabot és tetszésünk szerint kakaóporral vagy más tortadíszítőkkel hintjük.
  12. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8834
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Mindenkinek, akik szeretik a lágyabb, szinte ázott sütiféléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem nem (volt) édesszájú, de nagyon szereti a szirupos, áztatott süti- tortaféléket. Ez volt az első ázott tortaféle, amit sikerült rám beszélnie megkóstolásra, mert azért csak nem úszik a szirupban, mint a többi másféle kedvence.

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...