r
Nosalty Logó

Karamellizált krémes torta

NS
Karamellizált krémes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

351
Kalória
11.4g
Fehérje
41.2g
Szénhidrátok
15g
Zsír
57.7g
Víz
225.8g
Koleszterin
628.9mg
Rost
32.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 3511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7773.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2524 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    2295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    494 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 3511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy hatalmas hőállóedénybe, (ha lehet hasonlót válasszunk, mint a saláta tál, aminekalja csúcsosodóés fontos, hogy legyen magas, mert minden ebbe kerűl majd)Kimérjük a 150 g cukrot és betesszük a még hideg sütőbe, nagy lángon várjuk be a cukor olvadását. (Ekkor lejjebb állítjuk a hőfokot, de nem sokkal.)
  2. Közben felverjük a 6 tojást az 5 ek cukorral.Ha márjó habossá váltbelekeverjüka lisztet, tejet, vaníllin cukrotés sót. Csomómentesre keverjük.
  3. Amikor a cukor teljesen felolvadt, óvatosan hozzáöntjük az elkészült, nagyon folyékony krémnek valókeveréket és gyorsan visszatesszük. (vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőzre)
  4. A gázsütőaljára egy hőálló edénybe vizet készítünk, a hőfokot feljebb állítjukés így fog majd "megkocsonyásodni" az olvadt cukorra öntött krém.kb. 1 óra - 205 fokon (4-es fokozat). Ekkor ellenőrizzük, hogy a közepén ne maradjon folyékony - kicsit megdöntve vagy óvatosan megrázvaszép kocsonyásan "rezeg"-nie kell, de ha még folyik, visszatesszük pár percre.
  5. Az1 óra lejárta közeledténelkészítjük a piskótát is (5 tojásfehérjét a kristálycukorral jó kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojássárgáját, lisztet - aminek közepén mélyedést készítve tesszük a sütőport, s ezt felpezsdítjük ecettel vagy citromlével. Óvatosan csomómentesre keverjük.)
  6. A teljesen megkocsonyásodott krémre szépen elosszuk a piskótának való keveréket.
  7. Visszatesszük a sütőbe éslejjebb vesszük a tüzet (190 fokra - 3-as fokozat), pótoljuk az elpárolgott vízet is, hogy ne kelljen a piskóta idejében nyitogatnunkajtaját).
  8. Amikor elkészűlt a piskóta (nálam kb 30 perc), kivesszük és ebben az edényben hagyjuk pihenni, hűlni.
  9. Amikor langyos, tetejére helyezünk egy tortának való tányért- tálcát és szorosan összefogva a kettőt, hirtelen átfordítjuk a tányérra - tálcara. Így hagyjuk pár órát, míg teljesen elvált az edénytől.
  10. Levesszük róla az edényt.
  11. Felverjük jó keményre a tejszínhabot és tetszésünk szerint kakaóporral vagy más tortadíszítőkkel hintjük.
  12. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Férjem nem (volt) édesszájú, de nagyon szereti a szirupos, áztatott süti- tortaféléket. Ez volt az első ázott tortaféle, amit sikerült rám beszélnie megkóstolásra, mert azért csak nem úszik a szirupban, mint a többi másféle kedvence.

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...