Karamellizált krémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A krémhez
-
15g cukor58 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
12 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g ecet0 kcal
A díszítéshez
-
2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
351
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A krémhez
-
150g cukor581 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
1g ecet0 kcal
A díszítéshez
-
23 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
3511
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A krémhez
-
6.7g cukor26 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
44.4g tej25 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótához
-
12.2g tojás15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g ecet0 kcal
A díszítéshez
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
11.1g habtejszín32 kcal
Összesen
155
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
351
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.1 g
Zsír
-
Összesen 150.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7773.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 2524 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 2573 mg
-
Nátrium 2295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.4 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 577.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 494 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 1617 mg
-
Retinol - A vitamin: 1537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2699 micro
Összesen
3511
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
6 db tojás
-
1 púpozott ek finomliszt
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 l tej
-
1 csipet só
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A díszítéshez
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A krémhez
- Egy hatalmas hőállóedénybe, (ha lehet hasonlót válasszunk, mint a saláta tál, aminekalja csúcsosodóés fontos, hogy legyen magas, mert minden ebbe kerűl majd)Kimérjük a 150 g cukrot és betesszük a még hideg sütőbe, nagy lángon várjuk be a cukor olvadását. (Ekkor lejjebb állítjuk a hőfokot, de nem sokkal.)
- Közben felverjük a 6 tojást az 5 ek cukorral.Ha márjó habossá váltbelekeverjüka lisztet, tejet, vaníllin cukrotés sót. Csomómentesre keverjük.
- Amikor a cukor teljesen felolvadt, óvatosan hozzáöntjük az elkészült, nagyon folyékony krémnek valókeveréket és gyorsan visszatesszük. (vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőzre)
- A gázsütőaljára egy hőálló edénybe vizet készítünk, a hőfokot feljebb állítjukés így fog majd "megkocsonyásodni" az olvadt cukorra öntött krém.kb. 1 óra - 205 fokon (4-es fokozat). Ekkor ellenőrizzük, hogy a közepén ne maradjon folyékony - kicsit megdöntve vagy óvatosan megrázvaszép kocsonyásan "rezeg"-nie kell, de ha még folyik, visszatesszük pár percre.
- Az1 óra lejárta közeledténelkészítjük a piskótát is (5 tojásfehérjét a kristálycukorral jó kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojássárgáját, lisztet - aminek közepén mélyedést készítve tesszük a sütőport, s ezt felpezsdítjük ecettel vagy citromlével. Óvatosan csomómentesre keverjük.)
- A teljesen megkocsonyásodott krémre szépen elosszuk a piskótának való keveréket.
- Visszatesszük a sütőbe éslejjebb vesszük a tüzet (190 fokra - 3-as fokozat), pótoljuk az elpárolgott vízet is, hogy ne kelljen a piskóta idejében nyitogatnunkajtaját).
- Amikor elkészűlt a piskóta (nálam kb 30 perc), kivesszük és ebben az edényben hagyjuk pihenni, hűlni.
- Amikor langyos, tetejére helyezünk egy tortának való tányért- tálcát és szorosan összefogva a kettőt, hirtelen átfordítjuk a tányérra - tálcara. Így hagyjuk pár órát, míg teljesen elvált az edénytől.
- Levesszük róla az edényt.
- Felverjük jó keményre a tejszínhabot és tetszésünk szerint kakaóporral vagy más tortadíszítőkkel hintjük.
- Hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8834
- Feltöltés dátuma: 2011. június 27.
Ajánló
Mindenkinek, akik szeretik a lágyabb, szinte ázott sütiféléket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Férjem nem (volt) édesszájú, de nagyon szereti a szirupos, áztatott süti- tortaféléket. Ez volt az első ázott tortaféle, amit sikerült rám beszélnie megkóstolásra, mert azért csak nem úszik a szirupban, mint a többi másféle kedvence.