r
Nosalty Logó

Karamelles-tejszínes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
adrika90
Karamelles-tejszínes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

1094
Kalória
22.1g
Fehérje
117.1g
Szénhidrátok
62.2g
Zsír
107.3g
Víz
369.6g
Koleszterin
5.8g
Rost
89.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a fehérjéket kemény habbá verjük, egyesével belerakjuk a tojássárgájákat, majd a cukrot. Az előzőleg már összekevert lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket óvatosan beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe (jelen esetben ez 2 db, 12 cm-es szív alakú forma) beleöntjük, és 180°C-on készre sütjük.
  2. A krémhez a cukrot lassú tűzön megolvasztjuk, majd beleöntjük óvatosan az előzőleg felmelegített tejszínt (fel fog futni, úgyhogy érdemes magas falú edénybe készíteni). Amikor a cukor teljesen felolvadt ismét, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni (időnként meg lehet kevergetni).
  3. A tejből, habporból illetve a habfixálóból tejszínhabot készítünk, és miután a karamell kihűlt - meghagyva egy kevés tejszínhabot a díszítéshez - egybe forgatjuk.
  4. Ha megsült a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd lehetőség szerint kettőbe vagy háromba vágjuk, és megtöltjük krémmel. Az oldalát megszórjuk mandulával, a tetejét pedig csokireszelékkel díszítjük tetszés szerint.
  5. Pár órára a hűtőbe rakjuk, de idő hiányában akár rögtön is fogyasztható. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nézegettem mindenféle karamell torta receptet, aztán végül a sok receptből összeraktam egyet. :) Édesszájúaknak kimondottan ajánlom. ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!