r
Nosalty Logó

Karamelles korongocskák

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karamelles korongocskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Keksz

Karamellkrém

Csokiöntet

Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Keksz

Karamellkrém

Csokiöntet

Összesen 1761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Keksz

Karamellkrém

Csokiöntet

Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Keksz

Karamellkrém

Csokiöntet

Elkészítés

Keksz

  1. A kekszhez összekeverjük a korpát, a kávédarálón/aprítógépen simábbra aprított kókuszt ill. mogyorót, a csipet sót, szódabikarbónát, majd utána a folyékony hozzávalókat is. Alaposan összedolgozzuk.
  2. Gombócokat gyúrunk, tenyerünkben szétlapítgatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, vagy ameddig számunkra megfelelően ropogós állagú lesz. A tönkölykorpa mennyiségétől függ, mennyi ideig kell sülnie. Ha kicsit többet használunk, akkor akár 20-25 perc is kellhet neki.

Karamellkrém

  1. Amíg hűl, elkészítjük a karamellkrémet, s megkenjük vele a tetejét. Szórhatunk rá kókuszreszeléket, durvára zúzott olajos magvakat ízlés szerint.

Csokiöntet

  1. A csokiöntethez a vajat/zsírt megolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaóport és a fele annyi mézet vagy édesítőszert. Főzés közben kevergetjük, amíg krémes állagú lesz, ha túl sűrű lenne 1-2 ek vízzel/tejjel hígíthatunk rajta, de azt számoljuk bele, hogy több idő kell ekkor neki a megszilárduláshoz. Rácsorgatjuk a sütikre. Hűtve, de melegen is tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1478
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű kis süti, egyszerű elkészíteni is. Ebből a mennyiségből 12 darab kisebb tenyér nagyságú korong készült. Elkészíthető fánk vagy muffin formában is, tepsiben is csinálhatjuk, később kockákra, szeletkékre vághatjuk. Kísérletezz!;)

Hozzávalók

Keksz

Karamellkrém

Csokiöntet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...