r
Nosalty Logó

Karamellás töltött keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Karamellás töltött keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.1 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6581.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2647 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 6894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A karamellhez

  1. Első lépésként elkészítjük a 3 dl karamellt: 25 dkg cukrot olvadásig pirítunk egy magas falú edényben, majd apránként felöntjük 2,5 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 10 dkg vajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd ezeket a szárazanyagokat elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáütjük a tojást, és beledolgozzuk a főzött karamell felét. Az összeállt tésztát hidegre tesszük egy órára.
  3. A pudingot 2,5 dl tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy krémes maradjon, ne csomósodjon össze.
  4. A tejszínt felmelegítjük, felolvasztjuk benne a fehér csokit, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük (kicsit lassabban fog menni, mint a sima habtejszínnél..:)).
  5. Összeállítjuk a krémet: robotgéppel összekeverjük a 3 féle krémet: pudingot + 1,5 dl karamellt + fehér csokis tejszínhabot úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.
  6. A tésztát 0,3 -0,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk, sütőpapíron 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük (180 fokon, légkeveréses sütőben). A kihűlt kekszeket kettesével összetapasztjuk az elkészített krémmel. A tetejüket olvasztott csokoládéval díszítjük.
  7. Isteni finom lett, jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4846
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Kávé mellé, reggelire / uzsonnára / vacsorára egy pohár tejjel isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás töltött keksz
Giovanna 46 recept

Mindig is imádtam kekszeket készíteni. Vasárnaponként évek óta rendszeresen eljárunk kávézni a barátainkkal, azonban a törzshelyünkön a kávé mellé nem szolgálnak fel aprósüteményt, így minden alkalommal a vasárnapi sütimből én viszem az elemózsiát.:) Az évek során rengetek féle-fajta süteménnyel leptem már meg a fiúkat (krémes, tortás, sós, édes, nemzetközi/hazai ízek...), és a tapasztalataim szerint a keksz típusú, kávéba mártogatható, kávé mellé ropogtatható kekszek fogytak a legjobban, illetve a nem túlzottan krémes sütik jöhettek szóba. A versenykiírás olvasásakor az első gondolatom épp ez volt, hogy akkor kombinálnom kellene a két kedvenc édesség típust a versenyben elvárt karamellel és tejszínnel.. A recept nehezen született meg, de a mai "éles tesztre" mindenki szorítson, mert bár valóban a verseny kedvéért készült a recept és vele az új keksz, de a legfontosabb azok véleménye, akik megkóstolják.:))

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...