Karamellás töltött keksz
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
A karamellhez
A tésztához
-
33g rozsliszt116 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
9g tojás12 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
42g tej23 kcal
-
29 kcal
-
3g cukor13 kcal
A tetejére
-
17g vaj120 kcal
-
17g tortabevonó91 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
A karamellhez
A tésztához
-
200g rozsliszt698 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
250g tej140 kcal
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tetejére
-
100g vaj717 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
A karamellhez
A tésztához
-
10g rozsliszt35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
A krémhez
-
10g habtejszín29 kcal
-
27 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
2.2g karamellás pudingpor9 kcal
-
1g cukor4 kcal
A tetejére
-
5g vaj36 kcal
-
5g tortabevonó27 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 388.1 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6581.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 2028 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 2534 mg
-
Nátrium 1496 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 784.2 g
-
Cukor 425 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 264.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2698 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 324 mg
-
Retinol - A vitamin: 2647 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
A karamellhez
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 tk fahéj
-
10 dkg vaj
-
1 db tojás
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2.5 dl tej
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
2 ek cukor
A tetejére
-
10 dkg vaj
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A karamellhez
- Első lépésként elkészítjük a 3 dl karamellt: 25 dkg cukrot olvadásig pirítunk egy magas falú edényben, majd apránként felöntjük 2,5 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 10 dkg vajat. Hagyjuk kihűlni.
- A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd ezeket a szárazanyagokat elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáütjük a tojást, és beledolgozzuk a főzött karamell felét. Az összeállt tésztát hidegre tesszük egy órára.
- A pudingot 2,5 dl tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy krémes maradjon, ne csomósodjon össze.
- A tejszínt felmelegítjük, felolvasztjuk benne a fehér csokit, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük (kicsit lassabban fog menni, mint a sima habtejszínnél..:)).
- Összeállítjuk a krémet: robotgéppel összekeverjük a 3 féle krémet: pudingot + 1,5 dl karamellt + fehér csokis tejszínhabot úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.
- A tésztát 0,3 -0,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk, sütőpapíron 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük (180 fokon, légkeveréses sütőben). A kihűlt kekszeket kettesével összetapasztjuk az elkészített krémmel. A tetejüket olvasztott csokoládéval díszítjük.
- Isteni finom lett, jó étvágyat hozzá!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4846
- Feltöltés dátuma: 2013. március 24.
Ajánló
Kávé mellé, reggelire / uzsonnára / vacsorára egy pohár tejjel isteni finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mindig is imádtam kekszeket készíteni. Vasárnaponként évek óta rendszeresen eljárunk kávézni a barátainkkal, azonban a törzshelyünkön a kávé mellé nem szolgálnak fel aprósüteményt, így minden alkalommal a vasárnapi sütimből én viszem az elemózsiát.:) Az évek során rengetek féle-fajta süteménnyel leptem már meg a fiúkat (krémes, tortás, sós, édes, nemzetközi/hazai ízek...), és a tapasztalataim szerint a keksz típusú, kávéba mártogatható, kávé mellé ropogtatható kekszek fogytak a legjobban, illetve a nem túlzottan krémes sütik jöhettek szóba. A versenykiírás olvasásakor az első gondolatom épp ez volt, hogy akkor kombinálnom kellene a két kedvenc édesség típust a versenyben elvárt karamellel és tejszínnel.. A recept nehezen született meg, de a mai "éles tesztre" mindenki szorítson, mert bár valóban a verseny kedvéért készült a recept és vele az új keksz, de a legfontosabb azok véleménye, akik megkóstolják.:))