Karamellás-tejszínhabos alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
6g tej4 kcal
A krémhez
-
6g margarin45 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
3g víz0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
43 kcal
-
11g cukor44 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
3 kcal
-
3g tej1 kcal
Összesen
347
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g tej28 kcal
A krémhez
-
50g margarin359 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
24g víz0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
13g vaníliaaroma0 kcal
-
23 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
2771
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
12g tojás15 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
3.6g tej2 kcal
A krémhez
-
3.6g margarin26 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
36.3g tej20 kcal
-
6.5g vaníliás pudingpor25 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.9g vaníliaaroma0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.5g tej1 kcal
Összesen
200
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
347
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 129.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5240.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1780 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1752 mg
-
Nátrium 1521 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.7 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 1164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 745 micro
Összesen
2771
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl tej
A krémhez
-
50 g margarin
-
5 ek porcukor
-
200 ml habtejszín
-
2 ek zselatin
-
3 ek víz
-
5 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
12.5 ml vaníliaaroma
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
- A sárgájához keverjük először a cukrot, majda lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
- Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
- A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. Azselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
- A margarint kikeverjük a porcukorral.
- Főzzünk egy vaníliapudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 cs vaníliapuding, 3 ek kristálycukor, fél ü vanília aroma).
- 6 ek cukrot folytonos kevergetés mellett karamellizálunk, majd hozzáöntünk 2 ek tejet, s tovább melegítjük, ha felfut, levesszük, felkavarjuk, és visszarakjuk, míg fel nem olvad az összes cukor. Hozzáöntjük a pudinghoz, beleszórunk még 1 ek kakaóport és a margarinkrémet, és homogénre keverjük.
- Kibélelünk egy őzgerinc formát alufóliával, bekenjük tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd belevágunk egy piskótaréteget. Ráöntjük a karamellás pudingot, erre is kenünk egy kis tejszínhabot, s ráhelyezünk még egy réteg piskótát.
- Pihentetjük egy éjszakát a hűtőbe, és már szeletelhetjük is.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1888
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Vendégeket vártunk, s sütöttem négyféle pudingos sütit, ő az egyik. Még több kép a készítésről itt.