r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-tejszínhabos alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5240.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
  2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majda lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
  3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
  4. A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. Azselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
  5. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  6. Főzzünk egy vaníliapudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 cs vaníliapuding, 3 ek kristálycukor, fél ü vanília aroma).
  7. 6 ek cukrot folytonos kevergetés mellett karamellizálunk, majd hozzáöntünk 2 ek tejet, s tovább melegítjük, ha felfut, levesszük, felkavarjuk, és visszarakjuk, míg fel nem olvad az összes cukor. Hozzáöntjük a pudinghoz, beleszórunk még 1 ek kakaóport és a margarinkrémet, és homogénre keverjük.
  8. Kibélelünk egy őzgerinc formát alufóliával, bekenjük tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd belevágunk egy piskótaréteget. Ráöntjük a karamellás pudingot, erre is kenünk egy kis tejszínhabot, s ráhelyezünk még egy réteg piskótát.
  9. Pihentetjük egy éjszakát a hűtőbe, és már szeletelhetjük is.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1888
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, s sütöttem négyféle pudingos sütit, ő az egyik. Még több kép a készítésről itt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...