Karamellás madártej szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
10 kcal
-
50g tej28 kcal
-
23g margarin161 kcal
-
13g porcukor48 kcal
A tetejére
-
50g habtejszín146 kcal
-
3 kcal
-
2g cukor7 kcal
-
9 kcal
-
19g víz0 kcal
Összesen
692
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
160g tojássárgája515 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
23 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
71 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
5544
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
20g tojás25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
7.3g tojássárgája23 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
A tetejére
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
0.3g karamellás pudingpor1 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
6.8g víz0 kcal
Összesen
252
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 104.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 461 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
692
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 366.1 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 3620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4973.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 1344 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 2053 mg
-
Nátrium 1137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.3 g
-
Cukor 285 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 836 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3819 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 758 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 2560 mg
-
Retinol - A vitamin: 3692 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 1479 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3733 micro
Összesen
5544
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
8 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 ek vaníliás cukor
-
4 dl tej
-
18 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
A tetejére
-
4 dl habtejszín
-
2 teáskanál karamellás pudingpor
-
3 teáskanál cukor
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
Elkészítés
A piskótához
- Piskótát sütünk a szokásos módon: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből pedig egy csipet sóval kemény habot verünk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, beleöntjük a sárgáját, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, nehogy összetörjük. Homogénre keverjük.
- Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapiros tepsiben világos színűre sütjük. Ha kész, akkor hagyjuk hűlni.
- A krémhez a tojássárgáját, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Érdemes először egy kevés tejjel csomómentesre keverni, majd úgy bele a többi tejet.
- A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.
- A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, és ezt is elsimítjuk.
- 2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb. 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha langyosra hűlt, akkor habzsákból a tejszínre nyomjuk.
- Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11895
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a madártej szeletet, ahogyan a madártejet is, a receptverseny kedvéért, gondoltam, kipróbálom egy kis karamellel megbolondítva. Nem bántam meg, el nem rontotta. :)