r
Nosalty Logó

Karamellás madártej szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás madártej szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    366.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    758 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    2560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3692 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3733 micro
Összesen 5544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk a szokásos módon: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből pedig egy csipet sóval kemény habot verünk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, beleöntjük a sárgáját, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, nehogy összetörjük. Homogénre keverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapiros tepsiben világos színűre sütjük. Ha kész, akkor hagyjuk hűlni.
  3. A krémhez a tojássárgáját, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Érdemes először egy kevés tejjel csomómentesre keverni, majd úgy bele a többi tejet.
  4. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.
  5. A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, és ezt is elsimítjuk.
  6. 2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb. 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha langyosra hűlt, akkor habzsákból a tejszínre nyomjuk.
  7. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11895
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a madártej szeletet, ahogyan a madártejet is, a receptverseny kedvéért, gondoltam, kipróbálom egy kis karamellel megbolondítva. Nem bántam meg, el nem rontotta. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...