Karamellás körtés torta mogyorós piskótán
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
25g tej14 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
63 kcal
-
2g zselatin5 kcal
-
33g körte17 kcal
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g törökmogyoró52 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
326
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
300g tej168 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
18g zselatin60 kcal
-
400g körte205 kcal
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
95 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3934
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
16.1g tej9 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
16.1g növényi habtejszín40 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
21.4g körte11 kcal
A piskótához
-
11.8g tojás15 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
5.4g törökmogyoró34 kcal
-
5.4g finomliszt19 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
210
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
326
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 177.3 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3993.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1556 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.1 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 543.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 333 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 1254 mg
-
Retinol - A vitamin: 607 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2025 micro
Összesen
3934
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
3 dl tej
-
10 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
3 dl növényi habtejszín
-
18 g zselatin
-
2 db körte
A piskótához
-
4 db tojás
-
15 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
2.5 dkg étkezési keményítő
-
2 tk sütőpor
-
4 ek víz
-
1 csipet só
Elkészítés
A töltelékhez
- A tojássárgáját a négy evőkanál cukorral kicsit habosítjuk, lehetőleg valamilyen hőálló tálban.
- A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízben beáztatjuk.
- A 10 dkg cukorból egy lábasban karamellt készítünk.
- Közben megmelegítjük a tejet, majd amikor világosbarna a karamell, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleöntjük a meleg tejet.
- Miután ezt egyneműre kavartuk, ráöntjük a tojásra, elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és addig főzzük, amíg pudingszerű állaga nem lesz. Ilyenkor belekeverjük a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és egy pár percet főzzük, ha kemény.
- Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
- A tésztához a tojásokat 4 evőkanál vízzel, a cukorral, egy csipet sóval kb. 10 percig keverjük (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával). Összekeverjük a mogyorót, a lisztet, a keményítőt, és a krémbe dolgozzuk.
- A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
- Amikor kihűlt, kétfelé vágjuk a tortát, visszatesszük rá a keretet, és az egyik felét megkenjük a karamellás krémmel, majd beborítjuk a körtével, ezt szintén karamellás krémmel betakarjuk, rákenjük a felvert tejszínhabot, és rárakjuk a tortalapot. Én ezt este készítettem, beraktam a hűtőbe, és másnap reggel levettem a keretet.
- Szintén karamellás krémmel körbevonjuk a tortát, majd fondant masszával takarjuk, és díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2557
- Feltöltés dátuma: 2013. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, egyedi elképzelésem alapján. A mogyorót ősszel a lányaim szedték a kertben lévő fáról, jó móka volt megtörni, mire összejött a 10 dkg. :) Nagy sikert aratott, elkészítem máskor is.