r
Nosalty Logó

Karamellás körtés torta mogyorós piskótán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás körtés torta mogyorós piskótán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 3934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3993.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 3934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A piskótához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tojássárgáját a négy evőkanál cukorral kicsit habosítjuk, lehetőleg valamilyen hőálló tálban.
  2. A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízben beáztatjuk.
  3. A 10 dkg cukorból egy lábasban karamellt készítünk.
  4. Közben megmelegítjük a tejet, majd amikor világosbarna a karamell, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleöntjük a meleg tejet.
  5. Miután ezt egyneműre kavartuk, ráöntjük a tojásra, elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és addig főzzük, amíg pudingszerű állaga nem lesz. Ilyenkor belekeverjük a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és egy pár percet főzzük, ha kemény.
  8. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
  9. A tésztához a tojásokat 4 evőkanál vízzel, a cukorral, egy csipet sóval kb. 10 percig keverjük (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával). Összekeverjük a mogyorót, a lisztet, a keményítőt, és a krémbe dolgozzuk.
  10. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
  11. Amikor kihűlt, kétfelé vágjuk a tortát, visszatesszük rá a keretet, és az egyik felét megkenjük a karamellás krémmel, majd beborítjuk a körtével, ezt szintén karamellás krémmel betakarjuk, rákenjük a felvert tejszínhabot, és rárakjuk a tortalapot. Én ezt este készítettem, beraktam a hűtőbe, és másnap reggel levettem a keretet.
  12. Szintén karamellás krémmel körbevonjuk a tortát, majd fondant masszával takarjuk, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2557
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, egyedi elképzelésem alapján. A mogyorót ősszel a lányaim szedték a kertben lévő fáról, jó móka volt megtörni, mire összejött a 10 dkg. :) Nagy sikert aratott, elkészítem máskor is.

Hozzávalók

A töltelékhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...