Karamellás - diós pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
47g finomliszt170 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
42g dió273 kcal
-
37g cukor142 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g méz25 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g víz0 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
2g margarin12 kcal
Összesen
969
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
280g finomliszt1019 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g dió1635 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g méz152 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
Összesen
5815
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
20.7g finomliszt75 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
11.1g margarin79 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
18.5g dió121 kcal
-
16.2g cukor63 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
3.7g méz11 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
A kenéshez
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
0.7g margarin5 kcal
Összesen
429
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
969
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 366.7 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3378.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 488 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 588 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 296 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2025 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 1928 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1144 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
5815
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
28 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
6 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
15 dkg margarin
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
22 dkg cukor
-
2 dl habtejszín
-
2 ek méz
-
1 db tojásfehérje
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek víz
A tortaforma előkészítéséhez
-
1 ek margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük, és a kapcsos tortaforma alját margarinnal kikenjük.
- A töltelékhez a diót apróra vágjuk. A cukrot kis lábosban megolvasztjuk és karamellizáljuk.
- Belekeverjük a diót, és felöntjük a tejszínnel. Összefőzzük és mézzel ízesítjük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojásfehérjét is.
- A pite aljához a tészta felét kinyújtjuk, és akkora kört vágunk ki belőle, amekkora a tortaforma. Legegyszerűbb, ha rátesszük a formát és körbevágjuk. A tészta másik felével ugyanezt tesszük, ez lesz a pite teteje. A maradék tésztából kb. 3 cm magas peremet nyomkodunk körbe a tortalap szélére.
- A tölteléket a tésztalapra simítjuk. Ráhelyezzük a pite tetejét és a széleit körben összenyomkodjuk. A tetejét villával megszúrkáljuk.
- A tojássárgáját kikeverjük a vízzel, majd a pitére kenjük és megsütjük.
- Ha megsült, kiszedjük a formából és hűlni hagyjuk, csak másnap fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6802
- Feltöltés dátuma: 2011. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Samiya
66 recept
Első választottam az új, nagyszerű süteményes könyvemből ez a diós pite. Az eredeti recept 10 dkg cukrot írt a tésztába, de elég édes lett így is. Ha 26 cm-s tortaformában sütjük, elég 2 cm perem is. A karamellel bánni kicsit melós, de megéri! Elméletileg becsomagolva 1 hétig is eláll, gyakorlatilag ez lehetetlen! :) Elfogy jóval azelőtt, hogy bebizonyíthatnánk ezt az állítást.