Karajcsontleves grízgaluskával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Leves
-
167g sertés karajcsont0 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
42g kelbimbó16 kcal
-
16g gomba3 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
33g karfiol3 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
333g víz0 kcal
Grízgaluska
Összesen
166
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Leves
-
1000g sertés karajcsont0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
250g kelbimbó97 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Grízgaluska
-
55g tojás69 kcal
-
1g só0 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
205 kcal
Összesen
997
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Leves
-
22.3g sertés karajcsont0 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
5.4g karalábé1 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
5.6g kelbimbó2 kcal
-
2.1g gomba0 kcal
-
3.3g zöldborsó3 kcal
-
4.5g karfiol0 kcal
-
2.1g újhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
44.7g víz0 kcal
Grízgaluska
-
1.2g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.3g gluténmentes gríz5 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 489.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 420 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1391 micro
Összesen
166
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3951.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 2392 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2939.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 438 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 637 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2521 micro
-
β-karotin 7954 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8348 micro
Összesen
997
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 kg sertés karajcsont
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
0.5 közepes db zeller
-
25 dkg kelbimbó
-
3 közepes db gomba
-
15 dkg zöldborsó
-
20 dkg karfiol
-
1 közepes db újhagyma
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
Grízgaluska
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi só
-
30 ml napraforgó olaj
-
4 púpozott ek gluténmentes gríz
Elkészítés
Leves
- Sós vízbe feltesszük egyben a karajcsontot.
- Amíg fő a csont, addig megpucoljuk a zöldségeket, levesbe valókat. A répákat, karalábét, zellert azonos nagyságúra felkockázzuk. A gombafejeket megtisztítjuk, kis cikkekre vágjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk. A zöldborsó fagyasztott.
- Amikor a csonton lévő hús kezd puhulni, hozzáadjuk a zöldségeket. Megfűszerezzük. Együtt főzzük meg a belevalókkal. Csendesen forraljuk a levest, fedő alatt.
- Amikor minden puha benne, kész!
Grízgaluska
- A grízgaluskát elkészítjük. Egy tálkába felverünk 1 db tojást, sót.
- Beleöntünk 3 cl napraforgó olajat.
- Hozzáadjuk a 4 evőkanál grízt. A galuska tésztája ne legyen túl kemény.
- Kiskanállal kiszaggatjuk forró, lobogó vízbe. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük.
- A leves mellé felszolgáljuk a grízgaluskát. (Külön tányéron a csontos húst is!:) )
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1910
- Feltöltés dátuma: 2017. március 05.
Ajánló
Aki szereti, önthet a tányérjába 5 cl, egy kis házi, befőtt paradicsomlevet. Nagyon jól ízesíti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vasárnap csontos karajból készítettük a rántott húst. A csontról szépen levágtuk a húst , azért hagyva egy kicsit rajta . Ebből készült a leves.