Karácsonyi puding egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
hozzávalók a karácsonyi pudinghoz
-
40 kcal
-
8g brandy19 kcal
-
17g tej9 kcal
-
5g finomliszt20 kcal
-
44 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
7 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
hozzávalók a brandys vajkrémhez
Összesen
306
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
hozzávalók a karácsonyi pudinghoz
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
100g brandy231 kcal
-
200g tej112 kcal
-
65g finomliszt237 kcal
-
80g kókuszreszelék528 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
hozzávalók a brandys vajkrémhez
Összesen
3665
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
hozzávalók a karácsonyi pudinghoz
-
18.1g aszalt gyümölcsök43 kcal
-
9g brandy21 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
7.2g kókuszreszelék48 kcal
-
5.4g nádcukor21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3.6g tojásfehérje2 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
1.3g mandulapehely7 kcal
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
hozzávalók a brandys vajkrémhez
Összesen
330
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
306
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 206.3 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1916.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 1039 micro
-
β-crypt 191 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
3665
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a karácsonyi pudinghoz
-
200 g aszalt gyümölcsök
-
1 dl brandy
-
2 dl tej
-
65 g finomliszt
-
80 g kókuszreszelék
-
60 g nádcukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
1 teáskanál szerecsendió
-
1 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
50 g vaj
-
2 ek mandulapehely
-
50 g étcsokoládé
hozzávalók a brandys vajkrémhez
Elkészítés
hozzávalók a karácsonyi pudinghoz
- Az aszalt gyümölcsöket egy tálkába tesszük - én most aszalt meggyet, fekete cseresznyét, sárgabarackot és kandírozott narancsot használtam. Hozzáöntjük a tej és a brandy felét, és hagyjuk egy órát pihenni.
- A lisztet, a kókuszreszeléket, a nádcukrot és a fűszereket egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olvasztott vajat, valamint a tej és a brandy másik felét.
- Csomómentesre keverjük a tésztát, majd hozzáforgatjuk a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a mandulapelyhet, valamint a felaprított étcsokoládét.
- Kivajazunk-lisztezünk egy müzlis tálat, vagy 2-3 kisebb tálkát. Belekanalazzuk a tésztát, majd lenyomogatjuk tetejét, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. A tálkák tetejét szorosan lefedjük egy-két réteg alufóliával.
- A tálkákat egy magasabb falú tepsi közepébe helyezzük, és a tepsi magasságának feléig vizet öntünk. Így tesszük be őket 170°C-ra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából egy-másfél órát (ha egy nagyobb pudingot készítünk: 2) gőzöljük.
- A sütőből kivéve negyed órát pihenni hagyjuk a pudingokat, majd óvatosan kiborítjuk őket a tálkákból. Ízlés szerint még megszórhatjuk a tetejüket fahéjas porcukorral is, aztán pedig kínálhatjuk is.
hozzávalók a brandys vajkrémhez
- A puha vajat kézi mixerrel habosra keverjük, majd belekeverjük a porcukrot. Hozzáadjuk egy fél vaníliarúd kikapart magjait, és ízlés szerinti mennyiségű brandyt.
- Jól lehűtjük, és a karácsonyi puding mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11561
- Feltöltés dátuma: 2018. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Rosanics Petra
351 recept
A karácsonyi puding egyike azoknak a híres angol fogásoknak, amikről már mindenki hallott, de csak kevesen készítették el házilag is. Ez esetben pedig csak egy egyszerű gyümölcskenyérről van szó, amit gyakran kínálnak brandys vajkrémmel. Én most csaltam is egy kicsit, mert megfeleztem a hagyományos alapanyag-mennyiséget, ráadásul egy nagy forma helyett több kicsiben készítettem el - így ugyanis hamarabb megsülnek. Szóval ha szeretnétek megtudni, milyen az az édesség, amit még Poirot is megdicsért a szakácsnőnek, próbáljátok ki ezt a receptet!