r
Nosalty Logó

Karácsonyi mandarin torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Karácsonyi mandarin torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.2 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    1147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 3359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat a cukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az olajat és a szódavizet.
  2. Kizsírozott, liszttel kiszórt tortaformába öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez valókat, a tejszínt, a mandarin kompótot a levével együtt, a vaníliás cukrot és a pudingport jól lezárható, műanyag dobozba készítjük.
  2. Addig rázzuk, míg sűrű krémmé nem válik.
  3. A tortát kihűlve két vagy három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tejszínnel bevonjuk, ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1552
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 03.

Ajánló

Ha nagyobb a család, akkor a dupláját készíthetjük, mert ez kisebb torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a tortát a születésnapomra készítettem, természetesen a gyermekeim örömére, mert imádják. Az eredeti neve "Trasená torta"- egy szlovák oldalon találtam rá. Már többször készítettem, nagyon gyors, és nagyon finom a krém. Nálunk karácsonyi tortává vált, máshol meg húsvéti torta néven szerepel.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...