r
Nosalty Logó

Karácsonyi kávés csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi kávés csokitorta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A vajas krémhez

A díszítéshez

Összesen 1383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A vajas krémhez

A díszítéshez

Összesen 5525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A vajas krémhez

A díszítéshez

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6173.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2427 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 5525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vajas krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk apránként felváltva a tejet és a külön összekevert száraz dolgokat.
  2. Vajazott, lisztezett, kisebb méretű tepsibe vagy tortaformába öntjük, és sütőben kisütjük.
  3. Kihűtjük, és 3 közepes korongot szaggatunk, vágunk ki belőle.
  4. A krémhez a puha margarint és a többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, kenhetőre hűtjük.
  5. A lapokat vékonyan összeragasztjuk, majd a torta külsejét is bevonjuk vele. Egy diónyit hagyunk a díszítéshez.
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, a díszítéshez belemártjuk a meggyeket, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
  7. 2 magyal levélkét is formázunk belőle. A maradékot összekeverjük az olajjal, bevonjuk vele a tortát.
  8. A torta közepére helyezzük a megmaradt krémet, beleszúrjuk a leveleket, ráhelyezzük a meggyeket, és rászitáljuk a kakaóport.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7249
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

Mivel kicsit "nehezebb" ízvilágú, inkább télire ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves ismerősömnek ajándékoztam Karáncsonyra, nagy sikert aratott :).

Hozzávalók

A tésztához

A vajas krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...