Karácsonyi diós-csokis süti
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
11 kcal
-
2g vaj13 kcal
A mázhoz, és a díszítéshez
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18 kcal
-
139 kcal
-
13g dió85 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
46 kcal
-
7g vaj50 kcal
A mázhoz, és a díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
52g dió340 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
12g étcsokoládé66 kcal
-
6g dió39 kcal
-
6g dió39 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
19.8g tojás25 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
A mázhoz, és a díszítéshez
-
6g tortabevonó33 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
33 kcal
-
3.1g dió20 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 126.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.9 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 608 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 104.9 g
Zsír
-
Összesen 505.1 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 1119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4853.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1008 mg
-
Foszfor 2372 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.5 g
-
Cukor 449 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 350.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2569 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 1017 mg
-
Retinol - A vitamin: 2432 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1644 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1602 micro
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g étcsokoládé
-
100 g dió
-
100 g dió
-
100 g finomliszt
-
0.5 kk fahéj
-
0.5 kávéskanál szegfűszeg (vagy ha nincs szegfűszeg, fél csomag mézeskalácspor, én mindig ezt használom)
-
250 g margarin
-
6 db tojás
-
200 g cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz, és a díszítéshez
-
1 ek napraforgó olaj
-
200 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- Az étcsokit meleg vízfürdőben megolvasztjuk, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön (lehet mikrózni is 1-2 csepp vízzel).
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A puha vajat/ margarint habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgával, és lassan belekeverjük az étcsokit. A darált és a durvára tört diót összekeverjük a liszttel, és a fűszerekkel, kakaóporral, és belekeverjük a csokis masszába. A fehérjehabot óvatosan, de alaposan belekeverjük.
- Egy közepes méretű tepsit vajjal „kipöttyözünk” és beletesszük a sütőpapírt. (Tökéletes a sütőhöz való, nem túl magas falú tepsi is, hiszen nem fog feljönni a süti... nincs benne sütőpor!)
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszánkat beleöntjük a tepsibe, eloszlatjuk, a közepén homorúbb, széleinél magasabbra hagyva. Sütőbe rakva 25-30 percig 180 fokon sütjük (tűpróba).
- A lekvárt a sütőből kivett forró tésztára kenjük, nem túl vastagon. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt süti tetejére mikróban felolvasztott olajos tortabevonót egyenletesen szétterítjük. Hűtőbe rakjuk.
- Még mielőtt teljesen megdermedne, késsel 5x5 cm négyzeteket jelölünk be rajta. A négyzetek közepébe felezett diót, vagy szeletelt mandulabelet rakunk. Hűtjük.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4675
- Feltöltés dátuma: 2012. december 29.
Ajánló
Ajánlom karácsonyi desszertként, vagy évközben, ha karácsonyi hangulatra vágyunk. TIPP: Én a durvára tört diót sosem mérem ki, inkább ízlés szerint rakok bele. A lekvár ne legyen zselatinos! Nem muszáj barack, jó a szilva, áfonya, feketeribizli stb. savanyúbb lekvárok. Nem muszáj pontosan kimérni a lekvármennyiséget, látjuk majd, mennyit szív magába a forró tészta. Ha maradna, akkor remekül le lehet fagyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Anyukám sütötte meg először ezt a nagyon finom édességet. Én nem vagyok édesszájú, de ez a süti nálam is eteti magát. Talán az étcsoki, talán a mézeskalács hangulat, talán a nagyim finom házi sárgabaracklekvárja, ami a tetejére kerül... Amikor bevittem a munkahelyemre kóstolónak, nagy sikere volt! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és nagyon finom.