r
Nosalty Logó

Karácsonyi csokis-gesztenyés-meggyes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Karácsonyi csokis-gesztenyés-meggyes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A csokis krémhez:

A gesztenyés krémhez

A díszítéshez:

Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A csokis krémhez:

A gesztenyés krémhez

A díszítéshez:

Összesen 5715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A csokis krémhez:

A gesztenyés krémhez

A díszítéshez:

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6353.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1645 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2544 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.2 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2502 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 5715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémek közé:

A csokis krémhez:

A gesztenyés krémhez

A díszítéshez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral robotgéppel kb 8 perc alatt felverjük. (Nem választjuk szét a tojásfehérjét és sárgáját.)
  2. Hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  3. A száraz hozzávalókat egy külön edényben jól összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz adjuk, és fakanállal könnyed mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  5. A piskótát elfelezzük, majd csak akkor dolgozunk vele tovább, ha kihűlt.

A krémek közé:

  1. A tejszínt előző este felforraljuk, beledaraboljuk az étcsokit, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, ameddig a csoki teljesen el nem olvad.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Ha sürgősen kell a süti, és nem érünk rá egy éjszakát várni, akkor is mindenképpen meg kell várni, hogy hűtőhideg legyen a krém.)
  3. Másnap egy habfixálót adunk hozzá, és robotgéppel keményre verjük.
  4. A krém 2/3-át a piskóta lapra kenjük, a maradék krémmel pedig a torta tetejét kenjük majd meg.

A csokis krémhez:

  1. A babapiskótákat a meggybefőtt levében megforgatjuk, majd a csokis krém tetejét teljesen befedjük vele.
  2. A meggybefőttből kiválogatunk annyit, amennyivel a torta tetejét díszíteni szeretnénk, ezt eltesszük későbbre.
  3. A többi meggyet a babapiskótás rétegre rakjuk. Ez a mennyiség nem fogja teljesen befedni a tortát, így középről kifelé haladunk. Ahová nem jut meggy (a torta szélén), ott a meggyes réteget kipótoljuk meggylébe áztatott babapiskóta darabokkal. (én egy babapiskótát 3 részre vágtam, és így lett pont jó a méret)

A gesztenyés krémhez

  1. A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd kb 4-5 ek felvert tejszínt kiveszünk, és elrakjuk a díszítéshez. Ezután a többi tejszínre ráreszeljük a gesztenye masszát, és ha nem találjuk elég édesnek, adunk hozzá egy kanál cukrot.
  2. A tejszínt a gesztenyével jól összekeverjük.
  3. A krémet a meggyes rétegen eloszlatjuk, majd erre kerül a a piskótalap másik fele.

A díszítéshez:

  1. A második piskóta réteget a maradék csokiskrémmel megkenjük.
  2. Az elrakott tejszínnel és meggyel díszítjük a tortát, majd az oldalát szintén tejszínnel vékonyan megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3907
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 29.

Ajánló

A Karácsonyi asztal közepén gyönyörűen mutat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Karácsonyra készítettem ezt a tortát, az adventi várakozásban napról napra állt össze a gondolataimban, hogy mi legyen a menü. A gesztenye közkívánat volt, a többit pedig a fantáziámra bíztam. Méltó dísze volt az ünnepi asztalnak. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

A piskótához:

A krémek közé:

A csokis krémhez:

A gesztenyés krémhez

A díszítéshez:

Címlapról ajánljuk