r
Nosalty Logó

Kapros zöldbableves Konyha-tündérkétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapros zöldbableves Konyha-tündérkétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1847 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 615 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5752.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    5173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5649 micro
Összesen 1847 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük.
  2. Miután megfőtt a zöldbab, kivesszük a kaprot a vízből.
  3. Egy edénybe olajat hevítünk, s beletesszük a (finom)lisztet. Együt tovább hevítjük, s mielőtt zsemlebarna lenne, egy fej apróra vágott vöröhagymát beleteszünk.
  4. Tovább hevítjük együtt az összetevőket, míg a hagyma üveges és a liszt enyhén barna színű nem lesz. Ha ezt elérjük, akkor félrehúzzuk a hőforrásról, és pirospaprikát szórunk rá. Majd tejet és tejfölt öntünk bele.
  5. A külön edényben készült lisztes, hagymás paprikás, tejes tejfölt a főtt zöldbab edényében öntjük egy szűrőn át. S egyhe lángon egy kevés ideig még összefőzzük.
  6. Mikor elzártuk az energiát az edény alatt, akor egy kevés folyékony édesítővel és ecettel ízesítjük. (Jómagam kevés cukorral és bő ecetel készítem. Hidegen a meleg időben kitűnő!) Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 98700
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Ajánló

Gyors, egyszerű, üde tavaszi étek; hidegen - melegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legelőször nagymamám készítette nyáron, mint kerti munkánk "gyümölcsét". Jéghidegen sok ecettel isteni nyári étel lett, melyet gyakran fogyaszt nemcsak családunk, de a rokonság is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...