r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény 3. -Dunántúli változat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
demenybandi
Kapros-túrós lepény 3. -Dunántúli változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Összesen 960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Összesen 3836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4430.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 3836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, olvasztott vajból, az 1 tojásból és tojássárgából, valamint a 2 ek tejfölből könnyű tésztát dagasztunk. A liszt fajtája és a tejföl befolyásolhatja a tészta állagát, ezért, ha lágynak találjuk, egy kis lisztet, ha pedig keménynek, egy kis tejfölt adhatunk hozzá. Kb. 40 perc alatt 1,5 -szeresére kelesztjük.
  2. Mialatt a tészta kel, a kaprot megmossuk, apróra vágjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, vaníliás cukorral, kaporral összekeverjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és a tepsi nagyságának megfelelően kinyújtjuk. Ha kisebb a tepsi, nem baj, akkor egy picit vastagabb lesz a tészta. Felcsavarva a sodrófára óvatosan a tepsibe helyezzük, és rásimítjuk a túrótölteléket.
  4. Előmelegített sütőben, újrakelesztés nélkül kb. 30 perc alatt, vagy amíg a széle pirosodni nem kezd, megsütjük.
  5. A tejet a 4 ek cukorral, a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a forró tejben a nagyobb kockára vágott lepényeket egyszerűen megfürdetjük. Kicsit magasabb peremű tálcára helyezzük, és a tetejére tejfölt kenünk.
  6. Hűtőbe helyezzük, és hidegen tálaljuk.
  7. Aki édesebben szereti, a tejfölbe keverhet egy pici porcukrot, de anélkül is egy könnyű, nyári hűsítő finomság.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16076
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Megjegyzés: Mi úgy szeretjük, ha tocsog a tejben, ezért amikor az összeset megáztattuk, a maradék tejjel még jól nyakon öntjük a lepényeket, így a tálca alján is van egy kis lé, melyet a hűtőben még magába szív.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
demenybandi 3 recept

Olvastam már többféle kapros-túrós lepény receptet, sőt el is készítettem, de a mamám-féle receptet egyik sem múlta felül. Hogy mért....? Mert mindegyik elég száraznak tűnt. A Bakony lábánál ezt a fajta lepényt ismerik többségben, gondoltam, hátha mások is kedvet kapnak hozzá, főleg, hogy hidegen fogyasztva igazi nyári desszert lehet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejes öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...