r
Nosalty Logó

Kapros túrófasírt zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros túrófasírt zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, a tojást és a zabpelyhet összedolgozzuk. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és kaporral, valamint hozzáadjuk az összezúzott és apróra darabolt (avagy reszelt) fokhagymát.
  2. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  3. Kis gombócokat formálunk a masszából (nekem négy lett belőle), majd olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.
  4. A zöldbabot (ha fagyasztott) leforrázzuk, majd olívaolajon megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kaporral.
  5. Tálaláskor a babot és a fasírtokat meglocsoljuk a natúr joghurttal (amit érdemes előtte kb. fél órával kivenni a hűtőből).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5622
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb sztori. :) Éhes voltam. A túrófasírt receptjét a neten találtam, illetve itt a nosalty-n is belefutottam már párba. ;) Kicsit átalakítottam - a kaprot amennyire utáltam régen, most annyira szeretem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...