Kapros túrófasírt zöldbabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót, a tojást és a zabpelyhet összedolgozzuk. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és kaporral, valamint hozzáadjuk az összezúzott és apróra darabolt (avagy reszelt) fokhagymát.
- Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
- Kis gombócokat formálunk a masszából (nekem négy lett belőle), majd olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.
- A zöldbabot (ha fagyasztott) leforrázzuk, majd olívaolajon megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kaporral.
- Tálaláskor a babot és a fasírtokat meglocsoljuk a natúr joghurttal (amit érdemes előtte kb. fél órával kivenni a hűtőből).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5626
- Feltöltés dátuma: 2012. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nincs különösebb sztori. :) Éhes voltam. A túrófasírt receptjét a neten találtam, illetve itt a nosalty-n is belefutottam már párba. ;) Kicsit átalakítottam - a kaprot amennyire utáltam régen, most annyira szeretem. :)