r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes bárányraguleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Kapros-tejszínes bárányraguleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

632
Kalória
34.3g
Fehérje
57.6g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
640.5g
Víz
89.5g
Koleszterin
14.6g
Rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    640.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5943 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    2561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1333 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23771 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 2527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára.
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.
  4. Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzzük, míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót és borsot, és az egészet összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Ezt a finom levest készíthetjük akár a karácsonyi menü részeként is, vagy más ünnepi alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!